ZAKON O BORCU ULAZI U SKUPŠTINSKU PROCEDURU POSLE 29 GODINA, BORCI ĆE IMATI PRVI PUT PRAVA OVIM ZAKONOM U DRŽAVI SRBIJI.

Na današnjem konačnom sastanku u Palati Srbije koji se održao u 10 časova Ljubomir Bradić predložio još prava koja državu ne koštaju predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić koja se saglasila sa istim predlogom i pohvalio rad i saradnju ministra za boračka pitanja Zorana Đorđevića, državnog sekretara Nenada Nerića, pokojnog državnog sekretara Negovana Stankovića i samostalnog savetnika ratnog vojnog invalida Saše Dujović.

Prava koja je prodložio Bradić su: prioritet prilikom zapošljavanja decensvih kategorija, besplatno školovanje dece boraca, besplatno lečenje i besplatni lekovi za bolesne borce, ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca. Istaknuto je da je grad Valjevo grad Boračkih prava i da svi gradovi treba da pođu tim putem sa čime se saglasila predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić koja je veoma obaveštena o radu u vezi boračkih prava u svim gradovima i opštinama kao i pravima boračke populacije i istakla da joj je drago što je deo svega ovoga jer Zakon je mnogo pre trebao biti donet!

Udruženje boraca Valjevo
Član radne grupe pri ministarstvu za boračka pitanja i
Predsednik,
Bradić Ljubomir