Za vikend se zatvara Karađorđeva ulica

Tokom radova na rekonstrukciji Karađorđeve ulice, za saobraćaj će od subote 24. do ponedeljka 26. avgusta biti zatvoren potez od Brankovog mosta do Velikih stepenica, saopštavaju iz sekretarijata za saobraćaj.

Ulica Karađorđeva biće potpuno zatvorena za saobraćaj od kružnog toka sa Hercegovačkom do Bulevara vojvode Bojovića, deo Pariske ulice od raskrsnice sa Kneza Sime Markovića do Karađorđeve, zatim deo Bulevara vojvode Bojovića od izlaza iz Beton hale do Karađorđeve, a Crnogorska ulica od Pop Lukine do Karađorđeve.

Potez ulica Travnička i Braće Krsmanović biće dvosmeran i slep od raskrsnice sa Karađorđevom.

Vozila sa parkirališta Beton hale izlaziće kod ulaza u Beton halu u Bulevar vojvode Bojovića.

Vozila iz Pop Lukine ulice će se usmeravati  u Ulicu Gavrila Principa, pa kroz Ulicu Kraljevića Marka i kružnog toka sa Hercegovačkom ka Starom mostu.

Mladenović: Apel građanima da izbegavaju ovaj potez

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović rekao je gostujući u jutarnjem programu Tv Prva da je za predstojeći vikend, tačnije od večeras do ponedeljka, Karađorđeva ulica zatvorena za saobraćaj i apelovao na građane da izbegavaju ovaj potez.

On je precizirao da je zatvorena Karađorđeva ulica od Hercegovačke i Bulevara vojvode Bojovića, a zatim i spust sa Brankovog mosta i Crnogorska ulica, koja će biti zatvorena dva dana duže od ostalih odnosno i u ponedeljak i utorak.

–Pop Lukina neće biti zatvorena, samo deo Crnogorske, od Pop Lukine do Karađorđeve biće zatovren. Takođe, zatvoren će biti deo Pariske od Kneza Sime Markovića do Karađorđeve. Trenutno je stavljen prvi sloj asfalta, doke će za vikend biti urađeni i drugi slojevi. Ovo potpuno zatvaranje ulice za saobraćaj bilo je neophodno zbog zavrašavanja instalacija vodovoda, elektromreže i kontaktne mreže, kako bi sve 1. septembra bilo spremno za otvaranje u punom profilu – rekao je Mladenović.

Prema njegovim rečima ova zatvaranja su potrebna, jer će i Crnogorska ulica, odnosno deo koji vodi ka Karađorđevoj biti potpuno rekonstruisan sa skidanjem sloja asfalta.

–Kada Crnogorska bude zatvorena građani će moći da se spuste iz Ulice Kraljevića Marka u Karađorđevu – objasnio je pomoćnik gradonačelnika.
On je istakao da će sve biti spremno 1. septembra za saobraćaj i da će on neometano funkcionisati od tog datuma.

–Obećali smo i to ćemo ispuniti, ovde će od 1. septembra saobraćaj funkcionisati u punom profilu. Izvođači se veoma trude i rade punim kapacitetima. Kada se ova saobraćajnica otvori ovaj deo grada će se rasteretiti i „otčepiti” – zaključio je Mladenović.

Ostale vesti možete pročitati ovde.