Vučić sa Pompeom:Dugo smo razgovarali, želeo da čuje stav Srbije o KiM

Srbija može da računa na američku podršku kada je reč o ukidanju taksi i nastavku dijaloga Beograda i Prištine, rekao je predsednik Vučić, posle sastanka sa američkim državnim sekretarom Majkom Pompeom u Njujorku.

„Dugo smo razgovarali o svemu, želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o rešavanju kosovskog problema. Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao stav Srbije“, napisao je na Instagramu predsednik Srbije.Zamolio je, kako kaže, američku administraciju da pokuša, iako je to i do sada činila, da još snažnije utiče na kosovsko-metohijske Albance da ukinu takse koju su nametnuli Srbiji pre godinu dana.“I po tom pitanju nema sumnje da imamo američku podršku, jer oni, kao i mi, smatraju da je važno da se nastavi dijalog između Beograda i Prištine“,zaključio je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras za RTS da nema sumnje da Srbija ima podršku SAD za ukidanje taksi, jer smatraju da je važno da se nastavi dijalog Beograda i Prištine.Vučić je rekao da obično sa važnih sastanaka ima najmanje velikih vesti.„Pompeo je vrlo ozbiljan i odgovoran čovek i želeo je da čuje šta Srbija misli pre svega o pitanju rešavanja ksoovskog problema. Čini mi se da sam na najkraći i najjednostavniji način rekao koje su pozicije Srbije“, objasnio je on.

Pompeo:Produktivno s Vučićem o dijalogu i putu ka EU

Američki državni sekretar Majk Pompeo rekao je večeras da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem imao produktivne razgovore o dijalogu Beograda i Prištine i pristupanju Srbije EU.On je to napisao na svom Tviter nalogu po završetku sastanka u Njujorku.„Normalizacija odnosa sa Kosovom će ojačati stabilnost i prosperitet Srbije, Zapadnog Balkana i transatlantske zajednice“, naveo je Pompeo.

Sastanak Vučića i Pompea trajao je duže nego što je bilo predviđeno, oko dva sata.

Ostale vesti možete pročitati ovde.