Gradonačelnik Radojičić: Radovi na Kuli Gardoš odvijaju se po svim potrebnim standardima i procedurama

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je radove na rekonstrukciji Kule Gardoš gde se zajedno sa predsednikom opštine Zemun Dejanom Matićem uverio da sve teče po planu, uprkos činjenici da su tokom prethodnih nekoliko dana uslovi za rad bili veoma teški zbog velikih vrućina.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je prisustvo stručnjaka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda od velike važnosti, jer oni prate radove koji se odvijaju po svim potrebnim standardima i procedurama.

– Kula Gardoš je jedan od najlepših beogradskih vidikovaca, sa kojeg se pruža zaista poseban pogled na naš grad. Reč je o velikoj turističkoj atrakciji, o čemu svedoči veliki broj turista iz Kine koje smo ovde sreli i sa kojima smo imali priliku da razgovaramo. Oni su oduševljeni, a još je upečatljivija izjava turističkog vodiča koji je istakao da dolazi svake godine i da iz godine u godinu Zemun postaje sve uređeniji i lepši. Za predsednika opštine i mene nema većeg komplimenta od takve izjave jer je to dokaz da se ulaže veliki trud kako bi naš grad privukao još više turista, ali i obezbedio veći kvalitet života svih naših građana – rekao je Radojičić.

On je precizirao da je projekat rekonstrukcije Kule Gardoš vredan 34 miliona dinara, od čega je 12 miliona obezbedilo Ministarstvo pravde preko oportuniteta, 12 Ministarstvo trgovine, telekomunikacija i turizma, a 10 miliona dinara Grad Beograd.

– Radi se i rekonstrukcija pristupnih stepeništa i prilaza, za šta je opština obezbedila 15 miliona dinara. Nastavićemo da radimo na ovakvim i sličnim projektima, a podsetio bih na rekonstrukciju više od 70 fasada u Zemunu, što je posao koji se takođe obavlja u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda. Sve to će opštinu Zemun, ali i Beograd, učiniti lepšim i boljim mestom – naglasio je gradonačelnik Radojičić i dodao da je rok za završetak kompletne rekonstrukcije 15. novembar.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti gradonačelnika na jednoj od najzanimljivijih zemunskih lokacija.

– Veliki broj zadovoljnih turista koje smo videli pouzdan je znak da smo na pravom putu. Sprovodimo jedinstvenu politiku koja daje rezultate, a naše najave da će Zemun postati veliko gradilište svakodnevno se ostvaruju – istakao je Matić, dodavši da se radovi na izgradnji pristana za međunarodne brodove takođe odvijaju po planovima, što će umnogome obogatiti turističku ponudu Zemuna i Beograda.

Ostale vesti možete pročitati ovde.