Vučić obišao radove na Trgu: Radimo više nego ikad

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je  radove na Trgu republike i najavio da će oni biti završeni 1. septembra, a Trg postati prelepo mesto, kakvo Beograd zaslužuje.

Predsednik je podelio s novinarima utiske o budućem izgledu centralnog beogradskog trga, koji će ličiti na slične u stranim prestonicama, a posebno je bio zadovoljan kvalitetom radova i materijala koji je upotrebljen.

Na Trgu su, naime, postavljene granitne kocke, teške 25 kilograma, koje su, kako mu je preneo jedan od radnika, Stojan, 78-godišnjak rodom sa juga Srbije, koji, kaže, 60 godina postavlja kocke, gotovo večne, odličnog kvaliteta i mogu da izdrže veliku težinu.

Predsednik je istakao da se mnogo radi u prestonici, čini se više u poslednjih godinu dana nego u poslednjih 20-30 godina, ali će država morati da pomogne da se i u nekim drugim gradovima, poput Valjeva, Požarevca, Užica, Kikindi uredi infrastruktura, ulepšaju ti gradovi i privuku turisti.

U tim gradovima, primetio je, nema još dovoljno investiotora, čiji bi novac pomogao, ali će pomoći Republika.

Takođe, napomenuo je da će morati da se radi ravnomerno i u svim beogradskim opštinama.

Vučić rekao je da zna da radovi smetaju ljudima, za mesec, dva ili tri, ali da se radovi odvijaju najviše u jeku građevisnke sezone.

Izneo je podatak da je 2012. godine u Srbiji bilo 1.530 javnih gradilišta, a danas ih je više od 40.000.

„Posebno sam ponosan kako izgleda Beograd, kada vidite kako napreduje KCS, pa vidite gradi se Sky line, druga kula Ušće, Beograd na vodi…“, rekao je Vučić.

On je dodao da mu je drago što sada sve više ljudi podržava rekonstrukciju Trga i podsetio da je slično bilo i kada je počela izgradnja Beograda na vodi.

Taj projekat je, kaže, u početku podržavalo svega 27 odsto građana, a danas je taj procenat porastato na 67.

„Ali, takvi smo mi, Srbi. Nepoverljivi prema svemu novom, ali kad vidimo kako stvari idu, imamo drugačiji odnos“, konstatovao je Vučić.

On je najavio da će u septembru biti otvoren Bulevar Vudro Vilsona u Beogradu na vodi, pre nego što krenu radovi na Savskom trgu, gde će biti postavljen veličanstven spomenik Stefanu Nemanji, kao i da će Karađorđeva ulica biti završena 1. septembra.

Vučić je rekao da će na Trgu posle rekonstrukcije biti mnogo cveća, kao i 27 novih stabala.

Takođe, biće postavljene i takozvane smart klupe, sa bežičnim internetom, solarnim punjenjem, punjačima za mobilne telefone.

Vučić je napomenuo da je u proteklom periodu obnovljeno 495 fasada, te da se ove godine radi čak 73 fasade u Zemunu.

„Sve je lepši grad i sve više turista privlačimo“, konstovao je Vučić.

Predsednik je, tokom obilaska, zapazio i grupu kineskih turista, kojima se obratio rečima:

„Zdravo, braćo Kinezi. Dobrodošli u Beograd“.

Vučić je radove obišao u društvu gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića, zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i drugih gradskih funkcionera.

Ostale vesti možete pročitati ovde.