Maestralne Srpkinje se plasirale na OI u Tokiju

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je sjajan uspeh plasmanom na OI u Tokiju jer je u nedelju u Vroclavu savladala domaću selekciju Poljske sa 3:1 i kao prvoplasirana reprezentacija jednog od kvalifikacionih turnira vizirala pasoše za Japan. Tijana Bošković, definitivno, igračica iz neke druge dimenzije, sjajne i sve ostale srpske odbojkašice. Bravo, devojke !!!

Veliki uspeh koji se teško može prepričati ukoliko niste direktno gledali utakmicu u Vroclavu. U zemlji u kojoj je odbojka izuzetno popularna i kvalitetna, Srpkinje su pregazile domaćina u najvažnijoj utakmici kvalifikacionog turnira u Poljskoj i obezbedile direktan plasman na Olimpijske igre u Tokiju naredne godine.

Samo su se u prvom setu mučile izabranice Zorana Terzića i nisu uspele da pronađu ni sebe ni svoju igru. Onda je krenula simfonija kojom je maestralno dirigovala Maja Ognjenović, a ostale devojke svele bučnu poljsku publiku na učtivu tišinu. Tijana Bošković je još jednom potvrdila da na planeti nema slične igračice i zahvaljujući njenim presudnim poenima, Srbija će četrvrti put uzastopno da se nađe na najvećoj sportskoj smotri sveta. Sve čestitke igračicama i stručnom štabu- primer kako se bori za dres sa nacionalnim grbom.

Ostale vesti možete pročitati ovde.