Vesić: Galerija „Progres” pod zaštitom države

Galerija „Progres” je stavljena pod zaštitu države odlučila je Vlada Srbije. Posebno sam srećan što je premijerka Ana Brnabić poslušala naše molbe, jer galerija „Progres“ ima važno mestu u kulturi grada, kaže Goran Vesić.

Grad Beograd je svojevremeno dao uslov da se napravi umetnička galerija na mestu gde je nekada bila galerija „Sebastijan”. Za vreme privatizacija, zgrada „Progresa” se prodavala, a Grad Beograd je tražio da se galerija sačuva, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, gostujući na Studiju B.

Prema njegovim rečima, u gradu će se prvog septembra završiti veliki deo radova, ali će se odmah početi sa drugim.  Trg republike će biti gotov za manje od mesec dana, a sredinom avgusta počinju radovi na Savskom trgu, koji će, pored Trga republike, biti jedan novi centralni gradski trg koji postaje pešačka zona jer će se saobraćaj kretati po obodima. Radovi tu idu po fazama bez zatvaranja saobraćaja, a Beograđani će moći da koriste dve trećine novog Bulevara Vudroa Vilsona koji će biti pušten za saobraćaj do kraja avgusta.

Vesić je najavio i rekonstrukciju Bulevara patrijarha Pavla, koja počinje 1. septembra i čijim završetkom će građani Vidikovca i Rakovice konačno moći da za nekoliko minuta stignu novim bulevarom sa četiri trake do Mosta na Adi. Tek kada Karađorđeva ulica i Topličin venac budu  završeni 1. septembra počeće saobraćanje prevoza „Vrabac”, čijih vozila će biti četiri i voziće od Obilićevog venca, odnosno javne garaže, ulicama Strahinjića bana, Knez Mihailovom, Čika Ljubinom, Kralja Petra pored Saborne crkve, Pop Lukinom i pored hotela „Palas”.

Javno komunalno preduzeće Beogradska elektrane i grad Beograd podneli su tužbu protiv kablovskog operatera SBB, rekao je Vesić u programu Studija B. U tužbi se navodi da je SBB bespravno postavljao optičke kablove u toplovodne mreže koje su javna svojina Grada Beograda.

Po Vesićevim rečima od SBB se, po tužbi, traži da plati preko milijardu dinara odštete zbog dugogodišnjeg ne plaćanja gradu. Time je poslata poruka da niko ne sme da koristi javnu svojinu bez naknade čime se štite intersi Beograđana, zaključio je Vesić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.