“Tešnjarske večeri” spremne da obore rekord posećenosti

Od danas pa sve do 10. avgusta Valjevo će biti u znaku tradicionalne međunarodne kulturno – turističke i privredne manifestacije “Tešnjarske večeri” koju organizuje Grad Valjevo, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Zastavu Tešnjarskih večeri na Trgu Vojvode Mišića podiže Maša Cvetković, najbolja sportiskinja Valjeva u prošloj godini, koja je nagrađena za postignute rezultate u plivanju.

Foto: Željko Bošković

Tako će narednih dana Valjevo biti u znaku pozorišnih predstava, likovne umetnosti, književnosti, predstava za decu, izložbi, večeri folklora i drugih manifestacija koje će se organizovati na letnjoj pozornici na Kolubari, trgovima i Centru za kulturu.

“Biće izvedeno 70 različitih programa sa nekoliko stotina učesnika”, rekao je Nemanja Rasulić v.d. direktora Centra za kulturu u Valjevu, koji je i predsednik Saveta Tešnjarskih večeri. Ove godine, kaže Rasulić, posebno smo vodili računa o najmlađim sugrađanima Valjeva za koje pored maskenbala organizujemo i pozorišne predstave, ali i razna takmičenja, čak i trke beba u tri kategorije.

Posle 27 godina, kako je rečeno, pred valjevskom publikom će se pojaviti muzička grupa Divlji kesten i Piloti. Centralni događaj je koncert Maje Berović, popularne pevačice koji će se održati 5. avgusta. Nastupiće i Atomsko sklonište, dok je za 10. avgust, kada se Tešnjarske večeri zatvaraju, najavljen koncert Bilje Krstić i Bistrik orkestra.

Foto: Željko Bošković

Očekuje se da ovogodišnje Tešnjarske večeri privuku veliki broj posetilaca iz Valjeva, ali i drugih krajeva Srbije, pa su se u tom cilju domaćini potrudili i za organizovanje izložbi domaće radinosti i zanatskih proizvoda.

Za vreme održavanja Tešnjarskih večeri važiće poseban režim saobraćaja. Svi programi će, prema preporuci Gradskog veća, trajati do 2 časa iza ponoći.

J. Stojić

Ostale vesti možete pročitati ovde.