„Adrija ervejz“, kako bi prikrila poslovni krah, optužila „Er Srbiju“

Slovenačka kompanija „Adrija ervejz“ je, kako bi prikrila sopstveni poslovni krah, optužila srpskog nacionalnog avio-prevoznika „Er Srbiju“ pred institucijama EU da dobija pomoć od države i time narušava slobodnu konkurenciju na tržištu.

Koliko je ova optužba „Adrija ervejza” licemerna pokazuje činjenica da ta kompanija mesecima otvoreno moli vladu Slovenije da im udeli finansijsku pomoć, prenose Kurir i Novosti.

„Adrija ervejz“ je u potpunom poslovnom i finansijskom rasulu. Prošle godine su imali gubitak od šest miliona evra, a tome je doprinela i isplata velikih obeštećenja putnicima koji su se žalili zbog kašnjenja i otkazivanja letova, a čak im je pretilo i oduzimanje licence.

„Adrija ervejz“ se sada sveti „Er Srbiji“, koja belezi sve veće uspehe i hoće da joj oteža poslovanje, pišu Novosti i Kurir.

Interesantno je da je pravni zastupnik slovenačke avio-kompanije srpski advokat Dragan Gajin, koji je svojevremeno učestvovao u preuzimanju „Jata“ od strane „Etihada“, a sada radi protiv „Er Srbije“ i tako  udara na svoju državu i srpsku kompaniju.

Ako je Gajin zaista učestvovao u zaključivanju ugovora o preuzimanju „Jata“ od strane „Etihada“, a sada zastupa slovenačko avio-preduzeće, onda bi bio u konfliktu interesa jer ne može da zastupa i jedno i drugo preduzeće, kažu u Advokatskoj komori Srbije. Verovatno to radi iz političkih razloga, ali bi zbog toga trebalo da bude izbačen iz Advokatske komore, jer krši sve propise, kažu izvori Kurira i Novosti.

Inače, kako prenose ova dva lista, simptomatično je da su se u čitav slučaj uključili i pojedini mediji, među kojima i TV N1, koja se svrstala na stranu Slovenije, a protiv Srbije i srpske kompanije.

Ostale vesti možete pročitati ovde.