Vučić: Micotakis prijatelj, još bolja saradnja s Grčkom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom pobede Nove demokratije Kirijakosa Micotakisa nad Sirizom Aleksisa Ciprasa na parlamentarnim izborima, da je Grčka nama istinska prijateljska zemlja, da smo sa Ciprasom imali korektnu saradnju a da veruje da sa Micotakisom ta saradnja može biti još bolja.

„Razgovarao sam sinoć sa Micotakisom, dugo smo, prijateljski razgovarali, čestitao sam mu na pobedi. Sa Ciprasom smo imali korektnu saradnju, a verujem da sa Micotakisom možemo da imamo još bolju. To je za Srbiju istinski prijateljska zemlja i narod i verujem da ćemo imati njihovu podršku i u narednom periodu“, rekao je Vučić za RTS povodom pobede Nove demokratije, sestrinske partije SNS.

Podsetio je da je Micotakis u novembru bio u poseti SNS i da su oni i lični prijatelji.

Na konstataciju novinara da kada je Cipras stupio na dužnost Vučić nije podržavao tu politiku, predsednik Srbije kaže:

„Uvek sam bio za teža rešenja i odgovoran pristup, što je kasnije, tokom madanta, preuzeo i Cipras. Tada smo bili protiv, pre svega, politike Varufakisa, kod njega je sve “lako ćemo“, ništa nećemo da platimo… Ja sam prvo tražio da vratimo sve dugove prema Rusiji, sredimo finansije, pa onda da razgovaramo o drugim stvarima. To je težak pristup, ljudima se to uglavnom ne sviđa“, dodao je on.

Sada se vide rezultati Srbije – Grčka je na 84 odsto javnog duga, a Srbija na 51 odsto, dodao je Vučić.

Kaže da se još uvek bolje živi u Grčkoj i da je njihov BDP veći nego u Srbiji.

Što se tiče Srbije, kaže da je rast u prvom kvartalu je bio 2,5, sada oko tri u drugom kvartalu.

„MMF i SB predviđaju da će Srbija u naredne tri godine biti lider po tom pitanju u regionu. Ove godine ići ćemo preko 3, 5, odnosno , 3,6 odsto“, kaže on.

Ostale vesti možete pročitati ovde.