Vesić: U toku testiranje šina preko Mosta na Adi

Pored „trinaestice“, preko Mosta na Adi prolaziće i linija 11 koja će saobraćati od Kalemegdana do Bloka 45, ali kroz Radničku ulicu i pored Sajma, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić za Studio B.

Posle 35 godina ponovo je uspešno pokrenuta i realizovana ideja o premošćavanju reke tramvajskim šinama. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić podsetio je u svom gostovanju na Studiju B na davnu 1974. godinu kada je doneta odluka da se tramvajska mreža proširi ka Bloku 45. Ovoga puta ta veza ostvarena je preko mosta na Adi.

Posao je, podseća Vesić, bio vredan oko 2 milijarde dinara, što je stvorilo mogućnost izmeštanja starog železničkog mosta koji će, kao pešački, biti postavljen između Ade Ciganlije i Novog Beograda.

Na Mostu na Adi, kako je već najavljeno, do 5. jula se testiraju šine. Zatim kreće tramvaj za građane. Broj 13 ide trasom od Banovog Brda do bloka 45. Preko mosta prolazi i linija 11.

Izgradnjom novog mosta preko Save, umesto starog, biće započeta i izgradnja tunela od ekonomskog fakulteta do Pančevačkog mosta. To će rasteretiti saobraćaj u samom gradu, posebno za one koji putuju od Zemuna, kaže Vesić.

Jedno od pitanja gledalaca bilo je vezano za sređivanje tabli i putokaza u gradu koji su naružene brojnim nalepnicama, od onih koje su tokom protesta, lepile pristalice saveza za srbiju, do onih reklamnih ili oglasnih.

Drugo ruglo grada su podzemni prolazi za koje, kaže Vesić, takođe postoji plan.

Još jedan projekat koji bi bio dragocen za Beograd, a o čemu se govorili tokom Vesićevog gostovanje je izgradnja prvog akva parka na koji čekaju najmlađi Beograđani.

Vesić je rekao da je Ada Ciganlija spremna za početak sezone. Plaže su uređene, opremljene, spasilačke službe u spremne za povećan broj posetilaca, a ove godine biće organizovani i brojni programi za decu.

Vesić je rekao da će do kraja juna i svi komunalni radnici dobiti obećanu pomoć od 41 hiljadu i 600 dinara.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će Čumićevo Sokače, nakon što bude promenjen urbanistički plan i raspisan konkurs za njegovo uređenje, kada će grad urediti javne površine, postati mesto starih zanata i kulture, mala umetnička oaza. Slično će se dogoditi i sa Gradićom Pejton koji će biti obnovljen i takođe pretvoren u centra kulture.

Ostale vesti možete pročitati ovde.