Uvedena vanredna odbrana od poplava, sve snage na terenu

Proglašena vanredna situacija za teritoriju grada Kraljeva, u kom su se izlili potoci i kanali za odvodnjavanje. Pet osoba evakuisano je zbog poplava tokom noći u okolini Kraljeva i Čačka, a autobus sa 15 osoba, koji se zbog obilnih padavina zaglavio na putu Kraljevo-Kragujevac, je izvučen, izjavio je načelnik sektora za vanredne situacije MUP Predrag Marić. Srbijavode uvele su vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cele Srbije.

Direktor tog preduzeća Goran Puzović kaže da su padavine tokom noći pogodile čitavu Srbiju i da je trenutno najteža situacija u Kniću i Kraljevu. U ta dva grada zbog toga je proglašena vanredna situacija, a problema zbog poplava i odrona ima i u Čačku, Dragačevu i ivanjičkoj opštini.

U Tutinu se voda izlila u dvadesetak objekata, uglavnom u dvorišta i podrume, a veliki problemi su i u mestima u okolini Kraljeva, gde je u pedesetak kuća voda ušla u podrume i dvorišta.

Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se očekuju značajne padavine koje mogu izazvati izlivanja i plavljenja na slivovima svih bujučnih tokova na svim vodnim područjima.

Ostale vesti možete pročitati ovde.