Održane „Male olimpijske igre” u Štark areni

Pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, u Štark areni je u prethodna dva dana održano gradsko prvenstvo u „Malim olipijskim igrama”, u organizaciji Beogradske asocijacije za školski sport.

U prvenstvu su učestvovali učenici prvog, drugog i trećeg razreda osnovnih škola Beograda.

Medalje i pehare pobedničkim ekipama dodelili su član Gradskog veća Filip Marjanović, sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i generalni sekretar Saveza za školski sport Srbije Uroš Savić.

Plasman je bio sledeći:

U kategoriji prvog razreda 1. mesto osvojila je OŠ „Svetozar Miletić” iz Zemuna, 2. mesto OŠ „Posavski partizani” iz Obrenovca, a 3. mesto OŠ „Danilo Kiš” sa Voždovca. U kategoriji drugog razreda 1. mesto osvojila je OŠ „Svetozar Miletić” iz Zemuna, 2. mesto OŠ „Đura Jakšić” iz Rakovice, a 3. mesto OŠ „14. oktobar” iz Obrenovca, dok su u kategoriji trećeg razreda učenice iz OŠ „Filip Filipović” sa Voždovca osvojile 1. mesto, 2. mesto učenice iz OŠ „Svetozar Miletić” iz Zemuna, a 3. mesto učenice iz OŠ „Miloje Vasić” iz Grocke. U istoj kategoriji trećeg razreda učenici iz OŠ „Ivo Andrić” iz Rakovice osvojili su 1. mesto, a 2. mesto učenici iz obrenovačke OŠ „14. oktobar”.

Ostale vesti možete pročitati ovde.