Selaković: Nije bilo žučnih rasprava u Patrijaršiji! Gojković: Predsednik Vučić uradio veliku stvar

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković odbacio je spekulacije pojedinih medija da je u razgovoru predsednika Vučića sa vladikama u Patrijaršiji bilo žučnih rasprava i da je predsednik Srbije navodno pretio vladikama.

Cilj sastanka bio je, kaže, da se postigne jedinstvo i sabornost oko pitanja o kojima postoje različita mišljenja. Insinuacije medija, koje kontroliše Dragan Đilas, odbacili su i predsednica Skupštine Maja Gojković i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Sastanak nije bio lak, ali je bio koristan i najvažnije je da je održan, rekao je Selaković za RTS. Nije bilo nikakvih žučnih i neprijatnih rasprava, ali je bilo onih u kojima je predsednik argumentovano govorio i odgovarao na sva postavljena pitanja. Notorna laž je da je većina vladika bila protiv Vučićevog dolaska na Sabor. Da je to bila njihova volja, on se na Saboru ne bi ni pojavio. Druga laž je da je Vučić pojedinim vladikama pretio dokumentima tajnih službi. Sve to, kaže Selaković, plasirano je iz kuhinje Dragana Đilasa i njegovog kuma, i medija koje oni kontrolišu.

Sastanak predsednika s patrijarhom i vladikama bio je odličan potez i deo unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i Metohiji, izjavila je za TV PINK predsednica parlamenta Maja Gojković. Predsednik je uradio veliku stvar, rekao s čime se suočava u donosenju određenih odluka o odnosima Beograda i Prištine, izneo Saboru svoje stavove, ali i saslušao primedbe i sugestije crkvenih velikodostojnika, kaže Gojkovićeva.

Ostale vesti možete pročitati ovde.