U junu otvaranje Inovacionog startup centra

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević juče je održao sastanak sa ministrom Nenadom Popovićem, na kojem su razgovarali o realizaciji projekta Startup centra u našoj opštini. Takođe, neke od tema razgovora bili su i novi projekti iz oblasti tehnoloških inovacija, koji će u budućem periodu biti realizovani na teritoriji opštine Gornji Milanovac.

„Već u junu otvorićemo Inovacioni startup centar, u kojem će mladi iz naše opštine dobiti priliku da rade na najsavremenijoj tehnološkoj opremi, uz podršku najboljih domaćih i stranih mentora. Želimo da oblikujemo mlade i talentovane preduzetnike koji će u budućnosti doneti novu vrednost našoj privredi i ekonomiji“, rekao je prvi čovek opštine Gornji Milanovac.
U toku su radovi na rekonstrukciji prostora budućeg Startup centra, u Rajićevoj ulici, u objektu nekadašnje Apoteke Gornji Milanovac. Lokalna vlast je, u saradnji sa Ministarstvom bez portfelja zaduženim za inovacije i tehnološki razvoj, dobila oko četrdeset miliona dinara za realizaciju ovog projekta. Od ukupnog iznosa, šest miliona dinara odnosi se na obuku i program Startup centra.

Za iznos od oko trideset i tri miliona dinara predsednik Kovačević je rekao da će biti utrošen za potpuno uređenje prostora, kao i na opremanje istog modernom tehnologijom koju zahteva jedan savremeni Startup centar.

Ostale vesti možete pročitati ovde.