Vučić: Verujem da ćemo otkloniti šumove u odnosima dve zemlje

Predsednik Vučić je izjavio, posle inauguracije Steve Pendarovskog za prvog predsednika Severne Makedonije, da veruje da će dve zemlje otkloniti šumove koji su postojali u prethodnom periodu.

Vučić je rekao novinarima da će ove godine uputiti i zvaničan poziv Pendarovskom da poseti Beograd.

Na pitanje da li će biti otklonjeni šumovi na vezama između dve zemlje iz vremena kada su nas u Makedoniji optužili da smo učestvovali u pokušaju državnog udara, Vučić je rekao da nije problem kada postoje šumovi već da je važno da se narodi naši poštuju i vole.“A, to je istina (da se dva naroda poštuju i vole). Pokušaćemo i te šumove da otklonimo. Verujem da imamo dovoljno kapaciteta za to. Verujem da će takva želja postojati i u Skoplju“, naglasio je Vučić.

Kazao je da nikad stvari nisu idealne ni unutar naše zemlje da bi govorili o idealnim odnosima sa drugim zemljhama.

Vučić je dodao da će imati u narednom periodu imati bilateralni susret sa Pendarovskim.Predsednik Srbije je naglasio da je važno što je veoma dobra naša politička i ekonomska saradnja, a pre svega ekonomska, kao i da raste trgovinska razmena između Beograda i Skoplja.

Izrazio je želju da tako bude nastavljeno i u budućnosti.“Ima tu i drugih nekih stvari koje se tiču unutrašnjih stvari u Srbiji i različitih ljudi koji obavljaju posao u Makedoniji. Ali to su male stvari u odnosu na dobre odnose dve zemlje i dva naroda srpskog i makedonskog koji su većinski u obe zemlje. I moj dolazak ovde je simoblična potvrda da želimo da gradimo još bolje odnose i da želimo da gradimo mostove prijateljstva između Srbije i Severne Makedonije i između naših naroda“, rekao je on.

Vučić kaže da je sa svim gostima razgovarao, „sa Metom, najduže sa Radevom, sa Tačijem i drugima“.

Kaže da se bugarski predsednik Rumen Radev interesovao za „Beograd na vodi“, pošto je impresioniran tim projektom i da će imati priliku da vidi to kada dođe u Beograd.

„Gledao sam koliko ima Evropljana, znate njima kada je potrebno onda dolaze u velikim brojevima, a kada se to tiče nas malih naroda onda ih je mnogo manje“, dodao je Vučić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.