Prvi Vaskršnji sajam vina u Kosovskoj Mitrovici

Vinari od Orahovca do Subotice pokazali su, kako su rekli, jedinstvo Srbije na prvom sajmu vina u Kosovskoj Mitrovici. Ovaj sajam realizovan je u organizaciji Vinskih puteva Srbije i Udruženja vinara i vinogradara iz orahovačkog vinogorja, pod pokroviteljstvom Kancelarije za KiM.

Preko 20 srpskih proizvođača vina sa Kosova i isto toliko iz centralne Srbije, okupilo se na poziv Vinskih puteva Srbije, kako bi održalo Vaskršnji sajam vina u porti crkve u Kosovskoj Mitrovici.

Ovaj Sajam imao je ne samo privredni već i emotivni značaj. To, kako kažu, svedoči da Beograd brine o Srbima sa tog prostora.

Iz poznate Vinice Petrović iz Velike Hoče, proizvođača čuvenog Carskog crvenog vina, poručuju da je ovakva pomoć Beograda itekako značajna.

Sajam vina nije okupio samo vinare, već i srpske privrednike sa juga Kosmeta, koji, kako kažu, napokon vide da neko iz Beograda brine o njihovom opstanku u južnoj srpskoj pokrajini.

Iz Srpske liste i Kancelarije za KIM pozdravljaju organizaviju ovakvog događaja.

Mnogobrojne vinarije iz centralne Srbije kažu da će sve svaki sledeći put odazvati Vinskim putevima Srbije kako bi ne samo pomogli srpskim vinarima, već i celokupnom stanovništvu, budući da mnoge vinarije upošljavaju lokalno stanovništvo.

Ostale vesti možete pročitati ovde.