GRAD I SELO SPOJILO 1200 METARA NOVOG ASFALTA

Građevinska sezona u Gornjem Milanovcu hvata sve veći zamajac. Asfaltiranje već trećeg putnog pravca u milanovačkoj opštini privodi se kraju. U pitanju je lokalni put Kamenica – Gojna Gora. Ovoga puta asfaltira se 1200 metara.

„Cilj nam je da u toku ove i sledeće godine završimo kompletnu rekonstrukciju tj. kolovozni zastor od Kamenice do Gojne Gore, kako bismo olakšali prvenstveno put meštanima Gojne Gore u zimskom periodu jer je ovo put sa mnogo manjim nagibom i mnogo je kraći od postojećeg, lakši su uslovi za čišćenje i ja se iskreno nadam da ćemo kada završimo asfaltiranje kompletne deonice puta moći i đački autobus da šaljemo ovom deonicom jer je jako kraće i u zimskim uslovima će moći da se obezbedi prohodnost ovog puta svih 365 dana u godini“, istakao je predsednik opštine Dejan Kovačević prilikom obilaska radova.

Ukupna vrednost ovih radova je negde oko 7 miliona dinara , a o značaju ovog putnog pravca za gornjoselce meštanin Veselin Čolović kaže: „Ovaj put nam mnogo znači, čekali smo sve ove godine i zahvalni smo što smo dočekali da se uradi. Inače, ovde se dosta domaćinstava bavi seoskim turizmom, pa iz tog razloga mnogo nam znači dobra infrastruktura. Još jednom hvala sadašnjoj garnituri“, zaključio je Čolović.

Inače, na poslednjoj sednici Opštinskog veća donet je Zaključak o investicijama na putnoj infrastrukturi u samom gradu.
„Nastavljamo sa ambicioznim planom asfaltiranja nekategorisanih, lokalnih puteva i ulica u gradu. Ove godine će to biti nešto preko 400 miliona dinara uloženih u putnu infrastrukturu opštine Gornji Milanovac. Kao što vidite, ovo je treći putni pravac u ovoj godini koji se radi. Već smo na prošlom veću doneli zaključak o asfaltiranju lokalnih puteva. Doneli smo zaključak i da uradimo, po meni jednu od najznačajnijih investicija koja će se raditi na gradskom području, a to je ulica Nikole Lunjevice. Radi se u punoj dužini od Norveške kuće do kasarne u Lunjevici. Menja se kompletan kolovozni zastor, radićemo kišnu i fekalnu kanalizaciju, pešačke staze i rasvetu tako da će taj deo grada biti potpuno rekonstruisan“, kazao je Kovačević.

Ambiciozan plan po pitanju asfaltiranja nekategorisanih i lokalnih puteva, kao i gradskih ulica, ove godine premašuje 400 miliona dinara koje lokalna vlast planira da utroši kako bi za naredne dve decenije rešila problem putne infrastrukture na celoj teritoriji opštine.

Ostale vesti možete pročitati ovde.