Sudar autobusa i kamiona kod Kuršumlije, petoro poginulih

Pet osoba je poginulo, a šest je povređeno u direktnom sudaru kamiona sa prikolicom i autobusa na putu između Kuršumlije i Prokuplja. Autobus je potpuno izgoreo.

Na licu mesta poginuli su vozači oba vozila i još dve putnice autobusa „Niš ekspresa“, koji je potpuno izgoreo.Peta, žena stara 50 godina, preminula je u KC Niš tokom operacije. Ona je prethodno sa povredama grudnog koša i unutrašnjim krvarenjem iz prokupačke bolnice transportovana u niški Klinički centar, gde je operisana, ali lekari nisu uspeli da joj spasu život. Ona je inače medicinska sestra prokupačke bolnice.

U KC Niš zbrinute su još dve teško povređene osobe, koje su sada u stabilnom stanju.  Jedna osoba ima teške povrede glave, a druga ima teške povrede donjih estremiteta.

Troje lakše povređenih je nakon dijagnostike u bolnici u Prokuplju otpušteno na kućno lečenje.

Autobus je saobraćao na redovnoj liniji Niš–Kuršumlija, a u njemu je bilo ukupno osmoro putnika. O stanju povređenih informisan je i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Sudar se dogodio oko 6.45 kod mesta Barlovo, na malom mostu koji se nalazi iznad potoka.

Prema nezvaničnim informacijama, autobus je iznenada promenio traku i udario u kamion paraćinskih registracija.

Na mestu sudara je krivina, a rano jutros je pala kiša.

Velika kolona vozila stvorila se na putu. Saobraćaj je zaustavljen.Vozila se preusmeravaju na Blace.

Načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov obišao je mesto udesa i apelovao na prevoznike da vode računa o tehničkoj ispravnosti vozila i vremenu odmora vozača.

Kako je istakao Arsov, policija će, povodom ove nezgode, izvršiti nadzor prevoznika.

Na licu mesta je policija i pripadnici Sektora za vanredne situacije.

Ostale vesti možete pročitati ovde.