Vučić i Orban u Subotici: Odnosi dve zemlje na najvišem nivou

Vučić i Orban konstatovali da su odnosi dveju zemalja na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji, zasnovani na međusobnom razumevanju i poverenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, koji je doputovao u Suboticu, gde će u ponedeljak prisustvovati zajedničkoj sednici vlada dveju zemalja.

Vučić i Orban su izrazili iskrenu posvećenost bilateralnoj saradnji, kao i saradnji u pitanjima od važnosti za ceo region.

Vučić je zahvalio i za otvorenu i snažnu podršku Mađarske evrointegracijama Srbije.

Predsednik Srbije se i ovom prilikom izvinio za neodgovorne izjave, koje su se čule na jučerašnjem skupu opozicije u Beogradu, o Mađarima, građanima Srbije, jer, kako je rekao „to nije stav većinske Srbije, već stav dela neodgovornih i neozbiljnih ljudi“,

Predsednik Vučić i premijer Orban su razgovarali i o mogućim novim mađarskim investicijama u Srbiji, kao i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata, posebno o izgradnji gasovoda Turski tok.

Razmatrajući regionalnu situaciju, predsednik Vučić je premijera Orbana upoznao sa zastojem u dijalogu Beograda i Prištine zbog uvođenja taksi na srpsku robu.

Sastanku su prisustvovali i ministri spoljnih poslova Srbije i Mađarske Ivica Dačić i Peter Sijarto.

Ostale vesti možete pročitati ovde.