„Ulaganjem u Kliničke centre menjamo sliku zdravstva i Srbije“

Ulaganja u Kliničke centre drastično menjaju sliku srpskog zdravstva i cele Srbije i podižu standard građana i obezbeđuje znatno bolju zdravstvenu negu, poručio predsednik Vučić obilazeći radove na izgradnji i rekonstrukciji Kliničkog centra Srbije, investicije vredne 110 miliona evra.

Predsednik je istakao da je ulaganje od 110 miliona evra u KCS od najvećeg, kapitalnog značaja za Srbiju, jer je reč o ogromnom novcu koji se ulaže za izgradnju nove zgrade Kliničkog centra i obnovu stare, a ceo posao bi trebalo da bude završen do avgsta 2021. godine.

Vučić je podsetio Klinički centar Niš, koji je već obnovljen, te najavio da će na jesen početi radovi na novoj zrgadi Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu, a na proleće naredne godine i na Kliničkom cnetru u Kragujevcu.

„To ne samo da dramatično menja sliku srpskog zdravsta, već i sliku Srbije. To menja životni standard ljudi, svih naših građana kojima je pomoć i zdravstvena nega potrebna“, rekao je Vučić novinarima.

Predsednik je preneo da do jutros ni ministru zdravlja, sa kojim je obišao radove, nije najavio svoju posetu, te da nije očekivao da vidi mnogo radnika, imajući u vidu da je nedelja, ali da je zadovoljan što je video da radovi napreduju, kako je i planirano.

„Već smo na petoj etaži nove zgrade“, primetio je Vučić i podsetio da je prvi put odluka o izgradnji KCS doneta 1973. godine, potvrđena 1976. godine – da je do 1986. godine izgrađeno dva sprata, a od tada – nijedan ekser nije zakucan. „Mi smo posle 35 godina uspeli, obnavljajući i podižući Srbiju, da podižemo kliničke centre“, podvukao je predsednik.

Takođe, dodao je da će u Kliničkom centru, posle izgradnje i obnove, biti 930 novih ležajeva, od kojih 200 novih u intenzivnoj nezi.„To su drastične promene kapaciteta u odnosu na ono što imamo danas“, primetio je.

Ostale vesti možete pročitati ovde.