Radojičić: Ne činite štetu našoj prestonici

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić osudio je ponašanje učesnika protesta „1 od 5 miliona“ koji su sinoć policajce gađali jajima, a potom i srušili zaštitnu ogradu na Trgu republike i apelovao da se učesnici protesta odgovorno ponašaju i ne čine štetu svom gradu.

„Rušiti zaštitne ograde na gradilištu je neodgovorno i neozbiljno ponašanje, koje ima za cilj da obustavi velike projekte koji su bitni za razvoj Beograda ali i za svakodnevicu građana. Iznenađen sam činjenicom da to rade ljudi koji su nekada vodili grad, odnosno bili u gradskoj vlasti, jer bi oni trebali da znaju koliko su za našu prestonicu bitne rekonstrukcije ulica, trgova i infrastrukture, kao i druge investicije“, saopštio je Radojičić.

Gradonačelnik je razočaran što su, bez obzira na to što su predstavnici opozicije govorili da su njihove šetnje mirne i bez incidenata, sada radikalizovane i okrenute protiv razvoja grada i velikih projekata, koji Beogradu donose radna mesta, pune gradsku kasu i privalače strane  turiste.

„Zabrinut sam jer opozicija gradilište čini nebezbednim. Takođe me brine da pored svih apela koje smo uputili da se prestane sa neodgovornim ponašanjem i da se izbegava nasilje i nasilni akti oni se opet ponavljaju i izmiču kontroli. Svako ima pravo da šeta ali da ne ugrožžava građane koji ne učestvuju u protestima a kojih je većina“, rekao je Radojičić.

On je još jednom apelovao da se učesnici protesta odgovorno ponašaju i ne čine štetu svom gradu, jer je to loša slika koja iz Beograda odlazi u svet, nepovoljna  za investitore koji su se opredelili da svoj novac ulože u Beograd kao I za turiste koji će naš grad doživeti kao nebezbedan.

Prvi čovek Beograda osvrnuo se i na to da je skidanje zaštitne ograde osudio i menadžžment austrijske firme Štrabag i da su naveli da im se ovo nije desilo ni u jednoj zemlji, niti gradu u kojem su angažžovani kao izvođači infrastrukturnih radova.

Radojičić je osudio i napad na služžbena lica koji se desio ispred Vlade Srbije, kada su demonstranti policajcu gađali jajima.

„Učesnici protesta očigledno nemaju u vidu da je svaki napad na služžbeno lice krivično delo koje nadležžne institucije moraju sankcionisati.” zaključuje gradonačelnik Beograda.

Ostale vesti možete pročitati ovde.