Dejan Kovačević: Nećemo dozvoliti da se ponovo nasiljem dođe na vlast

“Nećemo dozvoliti da se ponovo nasiljem dođe na vlast. Nećemo dozvoliti da bilo ko urušava ni Gornji Milanovac, ali ni državu Srbiju jer njihovo vođenje vlasti je dovelo do ovoga – do katanca na mnogim firmama”, poručio je Dejan Kovačević, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Gornjem Milanovcu, na konferenciji za medije koja je održana danas simbolično ispred zakatančene kapije bivše izdavačke kuće “Dečje novine” u Gornjem Milanovcu.

Osvrćući se na jučerašnje događaje na beogradskim ulicama kada su lideri Saveza za Srbiju, Dragan Đilas i Boško Obradović sa svojim pristalicama, srušili zaštitnu ogradu u Kolarčevoj ulici koju su potom odneli do Skupštine grada Beograda, čupali saobraćajne znakove i palili baklje, prvi čovek milanovačkih naprednjaka, Dejan Kovačević, je rekao da je ovo pokušaj da se ponovo nasilnim putem dođe na vlast kako bi se, kako je rekao, nastavilo devastiranje i rušenje Srbije od strane Demokratkse stranke.

“Već neko vreme slušamo iste ljude koji su vladali ovom zemljom. Već neko vreme gledamo njihovo nasilničko ponašanje. Imali smo priliku juče da ponovo vidimo rušenje centra Beograda, rušenje radova koji treba da doprinesu da Beograd još lepše izgleda, divljačko ponašanje Đilasa, Boška Obradovića, Vuka Jeremića i svih onih koji su nekada bili sastavni deo DOS-a, a sada se zovu Savez sa Srbiju. Savez za Srbiju nije ništa do jedno devet frakcija Demokratske stranke koji su se posle raspada njihove stranke razbili u nekoliko stranaka, a sada se ponovo ujedinjuju. Ponovo žele da nasilnim putem dođu na vlast kako bi mogli da nastave devastiranje i rušenje Republike Srbije”, rekao je Kovačević i ukazao da su pravi primer njihove vladavine “Dečje novine” iz Gornjeg Milanovca koje su, kako je rekao, bile jedna od najboljih firmi iz izdavačke delatnosti u bivšoj Jugoslaviji.

Ova firma je, kaže on, zatvorena za vreme vladavine Demoktatske stranke 2004. godine i time je praktično izbrisana sa lica zemlje.

decje novine gornji milanovac 1
NEKADAŠNJI GIGANT JUGOSLOVENSKOG IZDAVAŠTVA: “Dečje novine” u Gornjem Milanovcu, Foto: OO SNS Gornji Milanovac

“Pored te firme u Gornjem Milanovcu više ne postoji ni Modna konfekcija “Rudnik”, ne postoji ni GIP “Graditelj”, a i u mnogo ostalih kompanija koje su postojale u to vreme je mnogo radnika otpušteno”, podseća Kovačević.

decje novine gornji milanovac 2
NEKADAŠNJI GIGANT JUGOSLOVENSKOG IZDAVAŠTVA: “Dečje novine” u Gornjem Milanovcu, Foto: OO SNS Gornji Milanovac

“Pamte Milanovčani koliko je radnika ostalo bez posla. Pamte Milanovčani koliko je i ko je sve bio u vlasti u Gornjem Milanovcu, ko je sve bio u tom DOS-u, i ko je danas na demonstracijama protiv ove vlasti koja samo otvara nova radna mesta, koja radi sve objekte javne namene i koja čini sve da poboljša uslove života, da poboljša kvalitet života svih građana, kako Gornjeg Milanovca, tako i Srbije”, istakao je Kovačević i podvukao da se neće dozvoliti da se nasiljem ponovo dođe na vlast niti da bilo ko urušava ni Gornji Milanovac, ali ni državu Srbiju.

decje novine gornji milanovac 3
NEKADAŠNJI GIGANT JUGOSLOVENSKOG IZDAVAŠTVA: “Dečje novine” u Gornjem Milanovcu, Foto: OO SNS Gornji Milanovac

Ostale vesti možete pročitati ovde.