Radojičić: Upadom u RTS naneta velika šteta Beogradu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić osudio je sinoćnji nasilan upad u zgradu Radio televizije Srbije i naglasio da je tim aktom naneta velika šteta Beogradu i Srbiji, jer je iz Beograda otišla slika nasilja u svet, koja može da utiče na buduće investitore, turiste i međunarodni ugled.

Nasilan upad u zgradu RTS, zastrašivanje zaposlenih i demoliranje vraćaju Srbiju decenijama unazad, navedeno je u saopštenju gradonačelnika Beograda.

„U nedostatku argumenata, pojednici su posegli za nasiljem i zastrašivanjem, kako bi uticali na slobode garantovane Ustavom i zakonom o Javnom informisanju“, naveo je Radojičić.

On je naveo i da mu je žao svih zaposlenih na Javnom servisu koji su pretrpeli neprijatnost i strah, ali i svih građana koji su potreseni i uplašeni situacijom koja se dešava u njihovom gradu.

Radojičić ističe da se huliganskim ponašanjem ne može osvajati vlast već isljučivo slobodnom voljom građana na izborima.

On je dodao da se razgovorom u demokratskim društvima može doći do konsenzusa, a ne nametanjem manjiskog mišljenja kao jedinog istinitog i ispravnog.

„Zahvaljujući brzom i staloženom reagovanju pripadnika MUP-a sprečena je dalja eskalacija nasilja i teže posledice“, zaključio je prvi čovek Beograda.

Ostale vesti možete pročitati ovde.