Pripadnici Ministarstva odbrane i VS dobili ključeve od 23 stana

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dobili ključeve od 23 stana. Prošle godine rešili smo stambeno pitanje za 747 naših pripadnika, a ove nastavljamo s tom praksom, kaže ministar Vulin.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Milan Mojsilović, uručili su danas, u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba, ključeve od 23 stana pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, posle svečane dodele ključeva, ministar Vulin istakao je da svi oni koji svoju sudbinu vežu za Ministarstvo odbrane, za Vojsku Srbije, mogu da budu sigurni da će se o njima brinuti od dana kada uđu u Vojsku Srbije, pa do poslednjeg dana.

„Prošle godine smo rešili stambeno pitanje za 747 naših pripadnika, a ove godine nastavljamo s tom praksom. Posebno smo zahvalni na inicijativi predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića na izgradnji stanova koji su veoma dostupni, veoma kvalitetni, za sve pripadnike struktura bezbednosti, a posebno Ministarstvo odbrane. Zato smo veoma ponosni što je počela izgradnja stanova u Nišu i u Vranju“, poručio je ministar odbrane, koji koristi vikend odsustvo kao i svi pripadnici rezervnih snaga na obuci, a u ponedeljak će zauzeti svoje mesto u jedinici u kojoj služi.

Prema njegovim rečima, ove godine povećaće se broj onih koji će na taj način rešiti svoje stambeno pitanje.      „Na taj način ćemo dokazati još jednom koliko Srbija voli svoju Vojsku, koliko poštuje svoju Vojsku i koliko svako onaj koji postane deo Vojske Srbije može da bude siguran da će se o njemu i njegovoj porodici brinuti“, rekao je ministar Vulin.

Krov nad glavom danas je dobio zastavnik Jovica Deljanin.      „Dobio sam stan u Paunovoj ulici u Beogradu. Zadovoljan sam sa svojih 58 kvadrata. Žena, dete i ja, svi smo zadovoljni“, izjavio je zastavnik Deljanin i zahvalio Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za dobijeni stan.

Stanovi u koje će se useliti aktivni i penzionisani pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije nalaze se u Beogradu, Apatinu, Zrenjaninu, Kraljevu, Kruševcu, Nišu i Subotici.

Ostale vesti možete pročitati ovde.