Vučić počeo posetu Borskom okrugu obilaskom topionice Ziđin

Predsednik Aleksandar Vučić počeo je posetu Borskom okrugu, u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, obilaskom pogona topionice bakra „Zijin Bor Cooper“.

Vučić će prvo razgovarati sa rukovodstvom kompanije, a zatim će se obratiti radnicima i obići pogon sa ministrom rudarstva i energetike Aleksandrom Antićem, gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem i direktorom „Zijin Bor Cooper“ Longom Hiem.

Kineska kompanija Ziđin je sredinom decembra prošle godine zvanično preuzela Rudarsko-topioničarski basen (RTB) i uplatila 350 miliona dolara.Ugovor o preuzimanju tada su potpisali ministar Antić i potpredsednik i izvršni direktor Ziđina Džordž Fang.

Ziđin je izabran za strateškog partnera, jer je na tenderu ponudio kupovinu udela od 63 odsto u RTB-u, biznis plan u vrednosti 1,26 milijardi dolara, obaveznu investiciju od 350 miliona dolara, izmirenje duga RTB-a od 200 miliona dolara i očuvanje 5.000 radnih mesta.

Vučić će danas, u okviru posete Borskom okrugu, obići i Rogljevačku pivnicu, gde će razgovarati s lokalnim vinarima.

U okviru posete predviđen je i obilazak završnih radova na zgradi Doma za decu i omladinu „Stanko Paunović“ u Negotinu, te rekonstruisane Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Kladovu.

U Rtkovu ce predsednik obici poljoprivredno domaćinstvo Nikole Verbunkića i razgovaće s lokalnim poljoprivrednicima, a za 17 časova je u Boru previđeno da se predsednik Vučić i premijerka Ana Brnabić obrate građanima.

Kampanja „Budućnost Srbije“ počela je 7. februara, a cilj predsednika Vučića je da građanima predstavi šta je do sada urađeno i šta su buducji planovi, ali i da čuje sugestije i primedbe građana.

Ostale vesti možete pročitati ovde.