Vučić s predstavnicima konzorcijuma Behtel-Enka

Očekuje se da će izgradnja Moravskog koridora početi u trećem kvartalu ove godine i u planu je opremanje tri inudstrijske zone duž tog koridora, koji čini autoput od Pojata do Preljine, rekao je Vučić.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima konzorcijuma kompanija Behtel-Enka, kao i finansijskih institucija U. S. EXIM Bank, OPIC, Bank of America i UK Finance, sa kojima je razgovarao o realizaciji projekta Moravski koridor.

Vučić je rekao da očekuje da izgradnja koridora počne u najkraćem roku, odnosno već u trećem kvartalu ove godine, do kada je neophodno završiti projektnu dokumentaciju i eksproprijaciju, saopšteno je iz njegovog Kabineta.

Tokom susreta, predsednik je razgovarao sa predstavnicima finansijskih institucija i o modelima finansiranja ovog projekta, očekujući najpovoljnije uslove kreditiranja.

Vučić je dodao da je paralelno sa izgradnjom Moravskog koridora u planu i opremanje tri industrijske zone duž autoputa od Pojata do Preljine, koji je od strateškog značaja za Srbiju, s obzirom na to da spaja koridore 10 i 11.

Sastanku su prisustvovali ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kajl Skot, ambasador Velike Britanije Denis Kif, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar finansija Siniša Mali.

Ostale vesti možete pročitati ovde.