Opština Stari grad sprečila snimatelja Studija B u obavljanju posla

Iz opštine Stari grad pokušali su da spreče našu ekipu da izvesti o protestu grupe “Pešaci nisu maratonci” koji traže odgovornost čelnika opštine za seču stabala na Kalemegdanu. Naime, osoba koja se predstavila kao član odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju opštine Stari grad rekla je našem snimatelju da čini prekršaj, iako je on samo radio svoj posao. Tom prilikom uručen mu je i poziv za razgovor u inspekciji.

Naš snimatelj  svoj posao obavljao je profesionalno i odgovorno  i snimao grupu „Pešaci nisu maratonci“ koji su od predsednika opštine Stari grad Marka Bastaća  tražili odgovor na pitanje ko je dao odobrenje za seču stabala na Kalemegdanu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je ovo samo pokazatelj na koji način Bastać pokušava da spreči medije da rade svoj posao i izveštavaju o temama koje njemu lično nisu simpatične  ili onim u kojima se jasno pokazuje njegovo licemerje.

O licemerju čelnika opštine Stari grad svedoči podatak da je to  da je to jedina opština u Srbiji koja nije  uključena u projekat e-uprava Vlade Srbije, ističe Vesić.  Dodaje da su u projekat ušle i dosta siromašnije opštine od Starog grada, jer su prepoznale koliko je to važno i koliko olakšava život građanima.

„Nemaju vremena da rade na tome da poboljšaju život građanima ali imaju vremena sprečavaju  medije da rade svoj posao, to vam je jasan pokazatelj njihove demokratije“, zaključuje Vesić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.