Korać: Vučić se bori za Kosovo, Jeremić samo za vlast

Nekadašnji potpredsednik Vlade Zorana Ðinđića, Žarko Korać, izjavio je da predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić ne bira sredstva da dođe na vlast, dok se predsednik Srbije Aleksandar Vučić za to vreme bori da se reši pitanje Kosova, piše Kurir.

Korać je u emisiji „Teleskopija“ RTCG rekao, kako prenosi list, da Jeremić „ruši Aleksandra Vučcića neprekidno na jednoj tački“ – Kosovu i da prilikom tih napada uvek govori „on je izdao Kosovo“, a da uopšte nije jasno šta pod tim podrazumeva.

„E sad, stvarno moraš da mi obrazložiš šta pod tim podrazumevaš. Sada će ispasti da ja branim Vučića, ali obrazloži mi tu tvoju rečenicu. To što Vučić kaže, da li će on to da uradi, tek ćemo da vidimo, ali ja imam velike sumnje“, rekao je Korać u emisiji „Teleskopija“ RTCG.

Korać je, prenosi Kurir, napomenuo da Vučić kaže tačnu stvar: „Zamrznuti konflikt je poguban za Srbiju“ i da „ne možemo dalje da idemo“.

„Umesto da Jeremić kaže: „Tu je on (Vučić) u pravu“, on ga neprekidno ruši na jednoj tački, gde on govori neke stvari koje daju nadu da Srbija može da krene. Tu je moj problem, ti ne biraš sredstva da bi došao na vlast“, rekao je Korać, naveo je list.

Ostale vesti možete pročitati ovde.