Otvoren treći festival „Kuhinje sveta”

Otvoren treći festival gastronomije „Kuhinje sveta”, koji se 9. i 10. marta održava u Kombank dvorani. Više od 50 izlagača iz celog sveta predstaviće jela, pića, začine, posuđe i druge zanimljivosti iz oblasti kulinarstva.

Pomoćnik gradonačelnika Beogarada Andreja Mladenović je podsetio da je u poslednje dve godine zabeležen dvocifren rast broja turista i broja noćenja u Beogradu.

–Toga sigurno ne bi bilo bez naše divne dobrodošlice i sjajne kuhinje, koju nudimo našim gostima. Sigurno je da kada naši dragi gosti odu iz Beograda, ili drugog dela Srbije uspomene su im vezane za lepe predele, sjajnu hranu i divne ljude koje su ovde upoznali – ukazao je Mladenović.

Pomoćnik gradonačelnika je podsetio da je bogatstvo Beograda da se u njemu, pored tradicionalne srpske kuhinje, mogu probati i sjajni specijaliteti iz različitih delova sveta. Takođe je izrazio zadovoljstvo što su festival, pored velikog broja sugrađana, posetili mladi ljudi iz srednjih kuvarskih i ugostiteljskih škola.

Organizatori su naveli da nacionalne kuhinje preko svojih ambasada u Srbiji predstavljaju Turska, Pakistan, Švedska i Iran, dok će grčka jela i pića biti predstavljena preko proizvoćača, a jela ostalih izlagača putem 17 celodnevnih radionica i predavanja.

Ostale vesti možete pročitati ovde.