Medveđa i Sijarinska banja ostaju Srbija

Medveđa i Sijarinska Banja će „ostati Srbija“ i država će u taj deo zemlje ulagati sve više novca,. poručio je predsednik Vučić, povodom pretnji iz Prištine.

Vučić je i tokom posete Bojniku iskoristio priliku da, kao što je to uradio u Vlasotincu, poruči građanima da ne brinu povodom pretnji Prištine.„Slušam priče iz Prištine. Medveđa i Sijarinska banja su, naravno, Srbija bili i Srbija ostaju i uvek će biti. Tu ulažemo veliki novac i ulagaćemo i ubuduće“, naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da nema potrebu da nekome odgovara na pretnje svaki dan i da se stalno nešto pravda, već da je bitno da će rezultat na kraju biti na našoj strani.Kako je rekao, bez obzira na to što predstavnici Prištine vole da “buču, halabuču i prete“, mi nikome nećemo pretiti.“Oni koji su sa naše starne ranije pretili nisu dobro vodili zemlju i nisu imali dobar rezutlat“, kazao je Vučić.

Kako kaže, ne brine ga ekonomski napredak Srbije, već apetiti pojedinih iz Prištine, zbog čega će danas obići Medveđu i Sijarinsku banju.Vučić naglašava da smo suočeni sa iracionalnim rukovodstvom u Prištini i da se ne zna šta se može sve očekivati od njih.“Naš cilj je da čuvamo mir i stabilnost, jer samo u miru možemo da napredujemo, obnavljamo domove zdravlja….Zato brinem zbog svega što su Albanci spremni da urade“, rekao je on.

 Garantujem da niko neće uniziti Srbiju, oterati Srbe

Aleksandar Vučić istakao je danas, u vezi situacije na Kosovu i Metohiji, da može da garantuje da niko neće uniziti Srbiju, niti oterati ili pobiti Srbe.

Vučić je, u izjavi za TV Prva, upitan šta očekuje da se desi nakon 45 dana, koliko je zamolio Srbe na Kosovu i Metohiji da sačekaju dok o Kosovu razgovara sa svetskim liderima, kazao da ne zna šta će se desiti.Ponovio je da je za njega bio iznenađenje zahtev Srba sa Kosova i Metohije da napuste sve institucije u pokrajini.
„Nadam se da se stvari neće kretati u gorem smeru. Želim da dovedem jednog od najvećih investitora, i ne želim da nečija neodgovornost to pokvari“, objasnio je on.

Vučić je kazao da on nije taj koji se junači, koji će da dobija političke poene vređanjem Pacolija, Haradinaja ili Tačija, ali da može da garantuje da niko neće uniziti Srbiju, oterati ili pobiti Srbe.

Upitan da prokomentariše otvoreno pismo koje mu je uputio Bedžet Pacoli Vučić je rekao da mnoga pisma dobija, ali da bi radije čitao ona koje dobio danas tokom posete Jablaničkom okrugu.„Političarima ne odgovaram na pisma, narodu pokušavam da dam odgovor“; kazao je on.

 

Vučić o Ðilasu: Voli i poštuje svoje, ne voli druge…

Predsednik Vučić prokomentarisao je odbijanje lidera SzS Dragana Ðilasa da odgovori na pitanja novinara Studija B rekavši da takva bahatost – „da ste vi vrhovni gospodar, koji meri ko je ispravan, a ko nije“ – dovoljno govori kako je bilo i kako bi oni da bude ponovo.

„Nemojte da se sekirate, narodna volja nije takva, da bi se takva dugotrajna “nesreća“ u bilo kom obliku ponovila za Srbiju“, rekao je Vučić u Lebanu upitan da prokomentariše to što je Ðilas juče odbio da odgovori na pitanje novinarke Studija B „kako su njegove firme u Češkoj slabo poslovale dok nije bio na vlasti“, te to što „odgovara samo na pitanja TV N1“.

„Čovek voli i poštuje svoje, ne voli druge, šta ćete…“, rekao je Vučić i dodao da on, za razliku od drugih, odgovara svima i na najneprijatnija i ne uvek laka pitanja.
Kako je rekao, nema nikakve sumnje da je Ðilas postao multimilioner dolaskom na vlast.

„Te bajke o Češkoj, to su možda desetine hiljada evra, mogao bi da kupi jedan auto, a ne više od toga. To su bile priče za malu decu. Dolazak na vlast, lopovluk DS i “dosovskog režima“ je doneo milione evra, pola milijarde evra u prihodima. To su zvanični podaci, nisu izmišljeni“, rekao je Vučić.

Posle toga, kaže, svako može da se zapita kako je moguće da neko ima moralno pravo da se bavi takvim poslom.“Ali, u našoj zemlji je sve moguće. Bilo je moguće da nam govore da nam zemlju vode dobro, napred, oni koji su uništili fabrike, proizvodne pogone, ostavili 450.000 ljudi bez posla… Danas to sve moramo da ispravljamo, vraćamo u normalu i ponovo podižemo Srbiju“, rekao je Vučić.

Ðilas juče na pres konferenciji, na pitanje novinarke Studija B kako je moguće da njegova firma u Češkoj ima mnogo manju zaradu nego pre ulaska u politiku, Ðilas nije odgovorio, rekavši da ne daje izjave za prorežimske medije koje uređuje Aleksandar Vučić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.