Poginuo Šaban Šaulić

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić nastradao je nakon udesa u Nemačkoj. To je za “Novosti” rekao Šabanov zet Bata Mirković, a preneo RTS.

Kako je taj list prethodno preneo, Šaban je automobilom krenuo na aerodrom kada se dogodila nesreća.

poginuo saban saulic 1
Mesto nesreće

Vozilom nije upravljao on, već je imao vozača. Navodi se da je sa njim bio i njegov kum koji je takođe povređen. Nesreća se dogodila u okolini Bilefelda, gde je Šaban nastupao.

Nesreća se dogodila jutros u okolini Bilefelda, gde je Šaban nastupao, na putu ka Dortmundu, blizu mesta Gitersloh, navodi B92. Dodaje se da su dva vozila sletela sa puta i udarila u bankine, a da je autoput između Dortmunda i Bilefelda bio blokiran pet sati.

poginuo saban saulic 2
Mesto nesreće foto: westfalen-blatt.de

Šaban Šaulić bio je muzičar i producent. U toku karijere u medijima i od publike je dobio nadimak “kralj narodne muzike”

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živeo je i radio u Beogradu. Imao je troje dece.

Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu “Gordana” koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.

Pesme “Dođi da ostarimo zajedno” i “Dva galeba bela” smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama.

Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i “Uvenuće narcis beli”, “Sine”, “Danima te čekam”, “Snežana”, “Odlaziš, odlaziš”, “Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena” i druge.

Pojavio se u filmu “Sok od šljiva” 1981. godine.

Održao je brojne koncerte i nastupe u zemlji i regionu a koncertom u Beogradskoj areni 6. oktobra 2018. godine obeležio je predeset godina karijere.

Ostale vesti možete pročitati ovde.