Ðoković otvorio vrtić: Ovacije mališana, pa ples…

Vrtić u Mačvanskom Prnjavoru, u prisustvu najboljeg tenisera sveta Novaka Ðokovića, otvoren je po projektu koji je Fondacija Novak Ðoković finansirala sa blizu 33 miliona dinara.

Na mestu nekadašnje zgrade Doma zdravlja u selu u blizini Šapca, rekonstruisan je i adaptiran objekat za 150 dece u okviru predškolske ustanove „Naše dete“.

Upravo je veliki broj mališana ovacijama, vriskom i aplauzima dočekao najboljeg tenisera planete, kome nije bilo teško da svakom od njih da autogram, slika se…

„Biti dete je najlepša stvar, tada smo najhrabriji, najotvoreniji prema svetu, spremni da istražujemo, otkrivamo ljude i stvari. Pružanje jednakih šansi deci iz svih krajeva zemlje predsravlja apsolutni imperativ, nešto na šta ne smemo da zaboravimo. Uloga roditelja je Jelenu i mene dodatno okrenula brizi o najmlađima i zato nam je neizmerno drago što će mališani iz ovog mesta imati priliku da steknu prva poznanstva, ljubavi, simpatije, da uče, budu srećni“, rekao je Ðoković, pre nego što je sa decom i suprugom Jelenom zaigrao u plesnoj tački.

Jelena Ðoković podsetila je da je fondacija otvorila ili renovirala čak 43 vrtića u Srbiji.

„Cilj nam je da ih u narednom periodu bude još mnogo više“, dodala je ona.

Direktorka predškolske ustanove „Naše dete“ Sandra Mićić istakla je zadovoljstvo što je Mačvanski Prnjavor dobio prvi vrtić, što je od velikog značaja za decu iz tog kraja.

Vrtić će danas dobiti ime i to u glasanju dece papirićima iz te ustanove.

Ostale vesti možete pročitati ovde.