Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu, utakmica otkazana

Četvorica vaterpolista „Crvene zvezde“ napadnuta su u Splitu pred utakmicu sa „Mornarom“ u Regionalnoj ligi. „Da nisam skočio u more, ubili bi me“, rekao Aleksandro Kralj, napadnuti golman. To je katastrofa, igrači su, a ne navijači – rekao je predsednik VSS.

Beogradski mediji javili da se igrači „Zvezde” vraćaju u Beograd, i da je utakmica otkazana, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, vaterpolisti Zvezde u klupskim obeležjima napadnuti su na Rivi, šetalištu u centru Splita.

Dok su trojica uspela da pobegnu, golman Aleksandro Kralj je posle nekoliko udaraca skočio u more.

Jedna devojka je prišla i pomogla Zvezdinom golmanu, dok se iz okupljene mase čulo  neodobravanje „Ipak je on četnik“….

„Dnevnik.hr“ navodi da su prve reči Kralja po izlasku iz vode bile:

„Da nisam skočio u more, ubili bi me“.

Splitska policija saopštila da je vaterpolista odbio lekarsku pomoć i da traga za petoricom napadača.

 

Jelenić: Katastrofa, Kralj skakao u more…

 

Predsednik vaterpolo kluba Crvena zvezda i Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić potvrdio je da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.

Kako je preneo hrvatski „24 sata“, četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuta su danas u Splitu pred utakmicu sa Mornarom u Regionalnoj ligi, a najteže je prošao Kralj.

Jelenić je u izjavi Tanjugu rekao da je Kralj morao da ide u lokalnu policiju da da izjavu i da se oseća dobro, prema njegovim informacijama iz Hrvatske.

– Napadnuti su u kafiću na rivi, morao je da skače u more Kralj, a ostala trojica su uspela da pobegnu. To je katastrofa, igrači su, a ne navijači. Sramota, šta bih drugo rekao – rekao je Jelenić Tanjugu. Splitska policija traga za petoricom napadača.

 

VK Mornar osudio napad na vaterpoliste Zvezde

Vaterpolo klub „Mornar” oštro osuđuje današnji napad na četvoricu vaterpolista Crvene zvezde u Splitu, rekao je sekretar „Mornara” Vili Marinić.

„Saznali smo da je par njihovih igrača napadnuto danas nakon što su slobodno vreme, nakon treninga, a pre utakmice, iskoristili za šetnju po splitskoj rivi. Naš klub oštro osuđuje svaku vrstu nasilja, kako na sportskim borilištima, tako i izvan njih, a samim tim i ovaj napad”, rekao je Marinić, prenosi Tanjug.

Četvorica vaterpolista „Crvene zvezde” napadnuta su danas u Splitu pred utakmicu sa „Mornarom” u Regionalnoj ligi, a Marinić kaže da VK „Mornar” žali što je došlo do toga nakon što, kako je naglasio, dva kluba 10 godina igraju regionalnu ligu po celom regionu, bez ikakvih incidenata.

On je za hrvatski portal Indeks dodao da su vaterpolisti „Crvene zvezde”, s kojima je „Mornar” trebalo da večeras u 20:30 sati igra utakmicu regionalne lige, doputovali u Split juče po podne.

„Odseli su u hotelu Zagreb u Duilovu, odakle su sinoć i jutros pod policijskom pratnjom otišli na treninge na bazene na Poljudu”, rekao je on.

Hrvatski portal „24 sata” navodi da su vaterpolisti „Zvezde” u klupskim obeležjima napadnuti na splitskoj Rivi, da su trojica pobegla, a da je jedan zbog nekoliko udaraca čak morao da skače u more.

Predsednik vaterpolo kluba „Crvena zvezda” Viktor Jelenić potvrdio je da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.

Ostale vesti možete pročitati ovde.