Vučić i Janković o saradnji Beograda i Ljubljane

Predsednik Vučić i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković izrazili su nadu da će Beograd i Ljubljana, inače zbratimljeni gradovi, uspostaviti još čvršću saradnju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa  Jankovićem, koji je nedavno započeo četvrti mandat na čelu slovenačke prestonice.

Predsednik Vučić i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković izrazili su nadu da će Beograd i Ljubljana, inače zbratimljeni gradovi, uspostaviti još čvršću saradnju, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Predsednik Vučić je rekao da bi za Beograd i druge gradove u Srbiji bilo značajno da uče od Ljubljane i primenjuju slične projekte.

Gradonačelnik Janković je istakao da je Ljubljana voljna da podeli iskustvo i projekte koji su pomogli da 2016. godine glavni grad Slovenije postane Zelena prestonica Evrope, kako bi se i Beograd kandidovao za istu titulu.

Dvojica sagovornika su konstatovali i da ekonomska saradnja Srbije i Slovenije dobro napreduje, izrazivši zadovoljstvo što se povećava obim investicija iz Srbije u Sloveniji.

Ostale vesti možete pročitati ovde.