Vesić: Saradnja grada sa ruskom kompanijom „Yandex.Taxi”

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić primio je Antona Petrakova, predstavnika ruske kompanije „Yandex.Taxi”, koja je nedavno ušla na tržište u Beogradu.

Vesić je izrazio zadovoljstvo što je jedan od velikih svetskih „ride-hailing” servisa, aplikacije koja povezuje vozače i one koji naručuju vožnju, došao na naše tržište.

– To pokazuje da je Beograd sve interesantniji za kompanije širom sveta i da je dobra destinacija za investiranje, kao i da naše tržište raste – istakao je Vesić, koji im je ovom prilikom poželeo dobrodošlicu na naše tržište i dodao da se nada da će i druge svetske kompanije koje se bave ovim poslom naći mesto na tržištu Beograda.

Zamenik gradonačelnika ih je upoznao sa namerama Grada Beograda, kada je u pitanju taksi prevoz, a pre svega sa novim zakonskim izmenama koje omogućavaju da se grad uspešno bori sa „divljim taksistima”, koji su nelojalna konkurencija svima. Oni, kako je naveo, nisu samo nelojalna konkurencija legalnim taksistima već i varaju građane i unose nesigurnost među njih kada koriste taksi usluge.

– U poslednjih mesec dana od primene novih zakona, čije je promene inicirao Grad Beograd, do ovog trenutka oduzeto je više od 30 taksi vozila od lica koja su nelegalno obavljala ovu delatnost. Beograd će nastaviti sa tim i u budućnosti. Grad će u narednom periodu, zajedno sa novim vlasnikom Aerodroma „Nikola Tesla”, rešiti problem sa „divljim taksistima”, kako se više ne bismo brukali pred turistima kojima se naplaćuju desetostruko veće cene – pojasnio je Vesić.

On je naglasio da je na ovom sastanku dogovoreno da se nastavi saradnja, a „Yandex.Taxi” će predložiti Gradu Beogradu i druge načine saradnje između grada i ove kompnanije.

Vesić je istakao da je za Grad Beograd veoma važno da se obezbede bolji uslovi za rad taksista, bolja usluga za građane, odnosno da automobili budu bolji, ali, pre svega da građani budu apsolutno sigurni kada koriste usluge taksija.

– Građani će znati cene unapred, biće bezbedni i imaće bolju uslugu,  a to je za grad Beograd važan korak – zaključio je Vesić.

Petrakov je izrazio zadovoljstvo što ruska kompanija može da podrži Beograd na njegovom putu da postane pravi „pametni grad” i izuzetno dobro mesto za život koje pokreću najnovije tehnologije svetskog nivoa.

– Sa velikim zadovoljstvom posmatramo kako grad čini sve što je u njegovoj moći da poboljša svoj transportni sistem, koji je jedan od najvažnijih delova ovog koncepta. Oduševljeni smo što možemo da podelimo naše veliko iskustvo u ovoj oblasti, koje smo dobili višegodišnjim poslovanjem u različitim delovima sveta, uključujući naše osnovno tržište Rusiju. U mnogim zemljama udružujemo snage s lokalnim vlastima na širokom spektru projekata koji čine moderne gradove odličnim mestom za život – rekao je Petrakov.

On je naglasio radost i zbog doprinosa velikoj saradnji između Rusije i Srbije, koja ima dugu istoriju i koja je samo jačala poslednjih godina, što potvrđuje i nedavna poseta predsednika Ruske Federacije, kao i mnogi drugi nedavni zajednički projekti.

Ostale vesti možete pročitati ovde.