Radojičić: Za investicije planirano 45% više sredstava

Budžet grada za 2019. realno je planiran, a stanje u gradskoj kasi je stabilno, za investicije je planirano 19 milijardi dinara, tačnije 45 odsto više nego u prethodnoj godini, izjavio je gradonačelnik Zoran Radojičić za Prvi program Radio Beograda.

Ove godine se planira izgradnja gondole prema Novom Beogradu, radi se projekat i očekuje se da će do kraja maja biti dobijene sve dozvole, tako da se planira da se projekat realizuje u roku od 270 dana i postoje realne šanse da to bude do kraja godine ili početkom sledeće godine, rekao je gradonačelnik.

On je podsetio da se radi rekonstrukcija Trga Republike i Karađorđeve ulice, a planira se i rekonstrukciju ulice Kneza Miloša, koja je veliki poduhat, zajedno sa izgradnjom podzemnih garaža u toj ulici. „Takođe, ove godine imamo u planu i rekonstrukciju ulica 27. marta, Kraljice Marije, Džordža Vašingtona i Cara Dušana. To su samo neki od planiranih projekata. Zatim, u planu je investiranje u zdravstvo – izgradnja zdravstvene stanice u Borči, na dogradnji Doma zdravlja u Obrenovcu radovi su počeli prošle godine, a završićemo ih ove“, rekao je Radojičić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.