Vučić i Čepurin o rezultatima Putinove posete Srbiji

Srbija opredeljena za mir i stabilnost, ali zastoj u dijalogu može da bude prevaziđen samo kada Priština ukine nerazumne takse na srpsku robu, rekao Vučić u razgovoru sa Čepurinom. Poseta predsednika Putina Beogradu bila veoma uspešna i od velikog značaja za dalji razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje Srbije i Rusije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Rusije Aleksandar Čepurin ocenili su da je poseta predsednika Vladimira Putina Beogradu bila veoma uspešna i od velikog značaja za dalji razvoj političkog dijaloga i ekonomske saradnje dveju zemalja.

Oni su razmotrili rezultate posete, koja je, kako je rekao ambasador Čepurin, „ostavila trag u zajedničkoj istoriji“, kao i konkretne korake za realizaciju dogovora i sporazuma potpisanih u Beogradu.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta predsednika Rusije velika čast za Srbiju, kao i za njega lično, a njihov petnaesti susret potvrdio je postojeće međusobno poštovanje i razumevanje, kao i tradicionalne bratske i prijateljske srpsko-ruske veze.

Ambasador je zahvalio predsedniku Vučiću na toplom gostoprimstvu, zbog koje je, kako je rekao, „poseta predsednika Putina imala dušu“.

On je istakao visok nivo bilateralnih odnosa Srbije i Rusije i rekao da su pokazane želja i namera Moskve da radi na daljem produbljivanju saradnje dveju zemalja, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Srbije.

Dvojica sagovornika su razgovarali o regionalnoj situaciji, posebno o stanju dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je rekao da će Srbija uvek biti opredeljena za mir i stabilnost i tako i delovati u budućnosti, ali da sadašnji zastoj u dijalogu može da bude prevaziđen samo kada Priština ukine nerazumne i štetne takse na srpsku robu.

Vučić i Čepurin su razgovarali i o saradnji u oblasti energetike i obezbeđivanju stabilnog snabdevanja Srbije gasom.

Ostale vesti možete pročitati ovde.