Hapšenje na Jarinju nastavak pritiska na Srbe

Hapšenje raseljenog lica Zorana Đokića iz Peći na administrativnom prelazu Jarinje za nekakav ratni zločin i maltretiranje pred njegovim maloletnim detetom je nastavak pritiska na Srbe na Kosovu i Metohiji, saopštila je Srpska lista.

„Uvek kada se podignu tenzije u Prištini, i kada su politički predstavnici Albanaca pod pritiskom zbog svojih neodgovornih i destruktivnih poteza, to se prelomi preko leđa našeg naroda na ovim prostorima“, ukazuje se u saopštenju.

Kako se navodi, po ustaljenoj praksi, po nekakvim tajnim spiskovima, hapse se oni koji su pod napadima ekstremista napustili rodni kraj na Kosmetu u trenutku kada se osmele da posete svoja imanje.

„Tako svima koji pomisle da se vrate na ove prostore žele da pošalju jasnu poruku da nisu dobrodošli i ne biraju način da čak i pomisao o povratku osujete“, ocenjuje SL.

Srpska lista ističe da najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje i kontinuirane provokacije Prištine.

„Zahtevamo da OEBS, Euleks i ambasade Kvinte od političkih predstavnika kosovskih Albanaca glasnije i odlučnije reaguju i upozore ih da prestanu sa provokacijama koje destabilizuju prilike na terenu“, poručuje se u saopštenju.

Srbin Zoran Đokić, raseljeno lice iz Peći, uhapšen je sinoć na administravnom prelazu Jarinje zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin, saopštila je ranije danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ostale vesti možete pročitati ovde.