Vučić: Ne mogu da gubim vreme na one koji su predali Kosovo

Ne mogu da gubim vreme na one koji su predali Kosovo u ruke Albancima, rekao je  predsednik Aleksandar Vučić, povodom otvorenog pisma koje su mu uputili organizatori protesta.

„Pročitao sam pridike koje mi drže Jeremić, Ðilas i Obradović“, rekao je Vučić na pres konferenciji i dodao:

„Nasmejao sam se, toliko je glupo. Oni koji su predali Kosovo u ruke Albancima, koji su postavili granice na Jarinju I Brnjaku, koji su doneli presudu u korist Albanca, koji su izmestili pregovore iz UN u EU, koji su doveli do formalne nezavisnosti Kosova, oni da nekom drže predavanje o Kosovu, na to ne umem da odgovorim. Pogledao sam I rekao sebi “hajde, idi radi svoj posao, spremaj mere protiv korupcije““, kazao je on.

Na pozivanje Boška Obradovića na Džordža Vašingtona osvtnuo se rečima:

„On je čuo za Ljotića i nikog više“.

Rekao je i da se nada da će doći do pomeranja po pitanju ukidanja prištinskih taksi na robu iz Srbije.

Povodom izjave šefa kosovske opozicione LDK Ise Mustafe da nije dobro što Priština nije poslušala savete iz Trampovog pisma, ocenio je da je dobro što je LDK izašao sa svojim stavom.

„Čekamo da vidmo hoće li Albanci doneti odluku i mislim da je danas lakše da to učine, kada je LDK izašla sa takvom izjavom, pošto je to trenutno prema svim istraživanjima najsnažnija politička stranka među Albancima“, rekao je Vučić.

Nada se, kaže, da će Priština doneti odgovarajuću odluku.

Ostale vesti možete pročitati ovde.