Istraživanje IPSOS-a: SNS bi mogao sam da formira Vladu

Kada bi vanredni parlamentarni izbori bili održani sada, Srpska napredna stranka bila bi u poziciji da sama formira vlast, pokazuju rezultati istraživanja IPSOS-a.

„Kada govorimo o vladajućoj koalicija, onda ne očekujem bitnije promene kada je u pitanju njihov rejting. SNS bi bio u poziciji da sam osvoji vlast i formira vladu, kako sada govore podaci. SPS bi bio u domenu rezultata 2014. i 2016. godine“, rekao je Uljarević za TV Prva.

Marko Uljarević iz te marketinške agencije kaže da bi izlaznost bila kao i na prošlim izborima, između 3,6 do 3,7 miliona glasača.

On je dodao da se ne zna kako i u koliko kolona bi opozicija izašla na izbore, ali da istraživanja pokazuju da bi lista Dragana Ðilasa bila nešto malo ispred SPS-a. Ne zna se, dodaje, kakakv bi rezultat opozicija ostvarila, jer nije poznato ko bi sve učestvovao na izborima.

Podseća da je Ðilas dok je bio na čelu DS-a na izborima 2014. godine na nivou Beograda osvojio 15 odsto, a na nivou Srbije šest, dok je na prošlim izborima na nivou Beograda sa širom koalicijom imao oko 20 odsto.

Za male stranke koje su do sada izlazile na izbore na listi SNS-a kaže da bi teško ijedna od njih mogla samostalno da izađe na izbore i da pređe cenzus.

A da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora ističe da će na to uticati dešavanje oko Kosova i da li će Beograd imati priliku da postigne neki sporazum i dogovor sa prištinskim vlastima.

„Ne vidim neku bitnu promenu u rejtinzima koja bi mogla da ukaže da zbog toga idemo na izbore. Protesti mogu da budu legitiman zahtev, ali ne vidim u ovom trenutku tenziju zbog koje bi bili neophodni vanredni parlamentarni izbori“, zaključio je on.

Ostale vesti možete pročitati ovde.