„Beograd-put” i „Beogradske elektrane” dobro obavljaju posao u zimskim uslovima

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da su sve ulice prvog prioriteta očišćene od snega, te da nijedna linija javnog prevoza nije skraćena. On je za TV „Pink” ocenio da je JKP „Beograd-put” i noćas dobro obavilo svoj posao tretirajući sve ulice preventivno i da jednako kvalitetno posao obavljaju i „Beogradske elektrane”.

– „Beograd-put” u zimskim uslovima održava više od 2.200 kilometara ulica. Ulice prvog prioriteta noćas su tretirane, a do četiri sata popodne biće završene i ulice drugog prioriteta. Preventive radi bačano je devedest tona soli zbog najave ledene kiše i novih snežnih padavina. Nastavlja se rad u četvrtom stepenu, što znači 90 velikih kamiona i više od 145 vozila različite mahanizacije – istakao je Nikodijević, dodajući da prema meteorološkim najavama ovakve vremenske prilike, a istovremeno i pun kapacitet Zimske službe, trebalo bi da traju do 15. januara.

Kad je reč o sistemu grejanja, do jučerašnjeg dana nije bilo većih havarija. Nažalost, instalacije su u pojedinim delovima grada stare i kod velikih oscilacija temperature može doći do pucanja cevi, dodao je Nikodijević, podsećajući da je do toga došlo juče na Magistrali 2, Toplane „Dunav”.

– Dve stotine podstanica ispalo je iz sistema zbog čega se odmah krenulo sa alternativnim povezivanjem, tako da je do 16 časova povezano 57, do 23 časa više od sto podstanica, a noćas je sistem uspostavljen u potpunosti. Godišnje se ulaže više od dve milijarde dinara u remont sistema, ali, nažalost, to nije dovoljno da bi se sredilo ono što nije rađeno decenijama. Zato ćemo nastaviti da radimo na tome, istovremeno čineći sve da se u slučaju havarija reaguje u najkraćem mogućem roku – rekao je Nikodijević.

Ostale vesti možete pročitati ovde.