Vulin: Putin odlikovao Vučića, Jeremić čeka Tačijevo

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da je veliki svetski lider Vladimir Putin visokim priznanjem kojim je odlikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića nagradio njegovu hrabrost, vrednoću, posvećenost i upornost.

„Aleksandar Vučić je zaslužio orden, a svi Srbi imaju na koga da budu ponosni“, istakao je Vulin i naveo da je posle 100 godina jedan Srbin dobio visoko priznanje Rusije.

„Odlikovao ga je zato što je Srbin koji voli Srbiju i zato što je imao lične i političke hrabrosti da se uprkos ogromnim pritiscima ne priključi antiruskoj histeriji“, ocenio je Vulin u saopštenju.

Prema njegovim rečima, predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin je predsednika Srbije Aleksandra Vučića upisao u istoriju uz velike Srbe koji su svojim životom zaslužili pamćenje i među Srbima i među Rusima.

Vulin je ukazao da orden koga su nosili Karađorđe, regent Aleksandar ili Nikola Pašić niko u svetu nije pokušao da umanji i unizi, ali Vuk Jeremić jeste.

„Još jednom su zavist i mržnja natereli malog Jeremića da laže o velikim stvarima. Putin je odlikovao Vučića, Jeremić sa pravom čeka da ga odlikuje Tači. Svakome po zasluzi“, poručio je Vulin.

Ostale vesti možete pročitati ovde.