Vesić: Grad normalno funkcioniše, nema skraćenja linija

Grad normalno funkcioniše i od jutros nema nijednog skraćenja linija javnog gradskog prevoza. Tokom jučerašnjeg dana i noći očišćene su sve ulice prvog prioriteta, a čisto je i oko tri četvrtine ulica drugog prioriteta, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je dodao za TV Prva da je tokom noći bačeno oko 290 tona soli i 40 tona kamenog agregata, tako da je, ako se na to doda količina od jučerašnjeg dana, bačeno ukupno oko 1.100 tona soli.

– Zaliha ima dovoljno. Trenutno najveći problem je led i niska temperatura, sinoć je u Karađorđevom parku zabeleženo minus osam stepeni. Ledeni talas se očekuje i narednih dana zbog čega vozači treba da budu više nego oprezni – rekao je Vesić.

On je podsetio da je juče oko 10 časova JKP „Beograd-put” ušlo u četvrti stepen angažovanja, kada se ispostavilo da su padavine veće nego što su prognozirane. Palo je 11 centimetara snega, a bilo je prognozirano dva centimetra i grad je bio očišćen.

– Bilo je nekih manjih problema u Ripnju, autobusi sa poteza 300 nisu se spuštali od Cvetkove pijace na dole, jedan autobus se preprečio u Ulici Blagoja Parovića, bio je udes tramvaja u Vojvode Stepe, ali naprosto kada padne sneg bilo gde u svetu, saobraćaj ne može da funksioniše isto kao i kada nema padavina.  I tamo gde je bilo problema brzo je uspostavljen saobraćaj, koji je normalno funkcionisao – rekao je zamenik gradonačelnika.

Govoreći o stepenu pripravnosti u kome se nalazi Zimska služba, a trenutno je treći, Vesić je podsetio da tu odluku donosi Štab za vanredne situacije na osnovu prognoza Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

– Od večeras Zimska služba je ponovo u četvrom stepenu pripravnosti, što znači da je na ulicama 90 kamiona i još 25 manjih vozila „Beograd-puta”, kao i sedamdesetak vozila drugih komunalnih preduzeća, a treći stepen podrazumeva da se na ulicama nalazi 61 kamion – rekao  je Vesić.

U Beogradu ima oko 1.800 kilometara ulica prvog prioriteta, oko 400 kilometara ulica drugog prioriteta, a ostatak, oko dve hiljade kilometara malih ulica je u trećem prioritetu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.