Bogat program za doček Nove godine u Beogradu

Beograd spreman za doček Nove 2019. Od 21 sat ispred Doma narodne skupštine Saša Kovačević, Bajaga i instruktori, Beograđani i gosti grada u Novu godinu ulaze uz Harisa Džinovića i vatromet.

Koncert Harisa Džinovića počinje 20 minuta pre ponoći, dok će od 1.20 do 2.20 nastupati trubač Dejan Petrović i Big bend.

U Centru „Sava“ u 21 sat biće održan koncert bluz i klasične muzike pod nazivom „Otmeno“, a nastupiće Dečja filharmonija.

Novogodišnji program u Beogradu je sve bolji, a grad svake godine sve lepši, što pokazuje interesovanje za doček Nove godine. Nema više slobodnih mesta ni u hotelima, ni u restoranima, a program nikada nije bio raznovrsniji, navodi zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je, gostujući u jutarnjem programu Studija B, istakao da je u 2018. godini bilo mnogo projekata i uspeha, ali da je njemu najdraži otvaranje Narodnog muzeja posle skoro 10 godina. Tadašnji premijer, a sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić, stavio je u svoj program otvaranje Narodnog muzeja. On je Beogradjanima poručio da bi u 2019. godini voleo da više volimo i čuvamo svoj grad i da se svi zajedno potrudimo da prestonica postane bolje mesto za život svih ljudi.

Zbog organizovanog dočeka Nove godine, ispred Doma Narodne skupštine, doći će do izmena u saobraćaju u centru grada, a neke ulice biće delimično ili potpuno zatvorene, navodi zamenik gradonačelnika i dodaje da će svi koji budu prisustvovali dočeku, proći duplu kontrolu kako bi svi bili bezbedni.

Ulica otvorenog srca tradicionalno obeleži svako jutro prvog dana Nove godine. Manifestacija koja se dešava na potezu od Svetogorske do Ulice Strahinjica Bana najzanimljivija je najmladjima, navodi Vesić.

Vesic navodi da je u 2018. godini bilo mnogo uspeha, ali da mu je najdraži otvaranje Narodnog muzeja posle skoro 10 godina. On ističe da postoje generacije koje su završile osnovnu školu, pa čak i dva razreda srednje, a da ga nisu posetile i dodaje da je to od velike važnosti za prestonicu Srbije. Vesić ističe i da postoje mnogi projekti koji su planirani za 2019. godinu i da je medju njima otkupljivanje stare Šećerane iz stečaja sa Vladom Srbije, kao i projektovanje rekonstrukcije stare elekrične centrale na Dorćolu.

Moja poruka Beogradjanima je da više volimo i čuvamo svoj grad. Beograd je stari evropski grad i zaslužuje da se svi zajedno potrudimo da bude uredjena metropola u kojoj je lepo živeti, navodi Vesić i ističe da to ne može nijedna vlast sama kao ni jedan pojedinac i da je zbog toga važno stalno održavati direktnu komunikaciju sa gradjanima.

Ostale vesti možete pročitati ovde.