Vučić: Srbija nikada neće dozvoliti novi pogrom srpskog naroda

Nadam se da ćemo sačuvati mir i da rata neće biti, ali Srbija nikada neće dozvoliti novi pogrom srpskog naroda, rekao je predsednik Vučić, komentarišući najave o formiranju tzv. Vojske Kosova.

On navodi da Srbija mora da vodi politiku mira, ali i  da ne dozvoli da bilo ko ugrožava srpski narod. Komentarišući uvođenje takse od 100% na uvoz proizvoda iz Srbije, Vučić kaže da se radi o nerazumnim i iracionalnim potezima koji  su svesno uvedeni zato što, osim što čine štetu srpskoj ekonomiji, direktno ugrožavaju opstanak Srba na Kosovu I Metohiji. Vučić ističe da je  obaveza Srbije ispod koje ne možemo da idemo da se ne dozvoli proterivanje srpskog naroda sa KIM.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je uveren da će Srbija, i pored iracionalnih poteza Prištine, uspeti da sačuva mir I da rata neće biti, ali da nikada više i nigde, neće dozvoliti protrerivanje našeg naroda. Upitan da li preti rat zbog poteza Prištine, koja nakon taksi na srpsku robu najavljuje i formiranje vojske, Vučić je, gostujući na TV Pink,rekao da ne voli da koristi reč „rat“, niti misli da je to dobro. „Meni se čini samo da ljudi u Prištini danas ne razumeju razmere katastrofe koje mogu da izazovu. Molim da u nekom trenutku pokušaju da to shvate“, kaže srpski predsednik.

Politikom sve je naše,  nećemo postići ništa, kaže predsednik Vučić. Molim ljude u Srbiji da razumeju da je Srba na KIM između 5 i 6, a južno od Ibra samo 2%, za šta smo odgovorni i mi zbog besmislenih poteza bivše vlasti koja je uvodila granicu na Jarinju. Vučić kaže da je ponosan na Srbe koji danima protestvuju na KiM i bore se za svoja prava…

Vučić navodi da su po Srbiji organizovane tribine različitih agenata stranih službi na kojima je plasiraju lažne teze da se Srbi bolje osećaju u Prištini nego u Kosovskoj Mitrovici. Za Srbe koji tako govore, kaže da su odavno pobegli iz Prištine i da nikada nisu ni bili u Kosovskoj Mitrovici. Svima poručuje da dok je „politički živ“ neće dozvoliti da Srbijom upravlja strana ruka.

Ostale vesti možete pročitati ovde.