Za sledeću godinu u planu su velika ulaganja na planini Rudnik

Predsednik opštine Dejan Kovačević posetio je danas Rudnik, zaseok Brezovicu, gde je obišao radove na asfaltiranju 800 metara puta. On je istakao da se zahvaljujući vremenskim uslovima koji idu na ruku, nastavlja sa asfaltiranjem predviđenih putnih pravaca: „Nastavljamo sa svojim ambicioznim planom da ove godine završimo trideset putnih pravaca na selu i da uradimo tri ulice u gradu. Jedna od te tri gradske ulice, ulica Dragiše Nikolića, je potpuno završena i kompletno rekonstruisana u dužini od 300 metara.

Danas smo ovde na Rudniku, u Brezovici, gde završavamo asfaltiranje 800 metara nekategorisanog puta, gde sa učešćem građana u odnosu 3:1 završavamo ovu deonicu koja mnogo znači ovom delu naše opštine i zaseoku Brezovica.“ U razgovoru sa meštanima prvi čovek opštine Gornji Milanovac najavio je za sledeću godinu velika ulaganja u ovu mesnu zajednicu: „Planovi za narednu godinu za Rudnik su nam veoma ambiciozni. Završili smo projekat otvorenih bazena na Rudniku koji ćemo raditi zajedno sa kompanijom „Contango“. Predviđeno je da radovi krenu na proleće, a trenutno je u fazi izdavanja građevinske dozvole. Takođe, završili smo kompletnu projektnu dokumentaciju za vodosnabdevanje sa Rzava. Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima nam je za taj posao obećala 200 miliona dinara. Mi smo sa vodoprivrednim preduzećem „Morava“ iz Čačka završili svu potrebnu dodatnu dokumentaciju kako bi taj novac obezbedili i povukli na račun opštine Gornji Milanovac. Evo jednog lepog obaveštenja za sve Rudničane, a to je da će u najskorije vreme Rzavska voda doći na Rudnik.“ Kovačević je dodao da se dosta ulaže u ovaj deo naše opštine, ali da će se sa tom praksom nastaviti i u budućnosti kako bi u potpunosti bili iskorišćeni turistički potencijali planine Rudnik.

Milovan Nikolić, predsednik Mesne zajednice Rudnik zahvalio se predsedniku opštine što je danas posetio Rudnik: „Radi se 800 metara puta i to jednim delom 300 metara ispod trafostanice, pa uzbrdo sve do naselja Jocovići. Brezovica je jako napredno mesto, ima 22 domaćinstva sa više od 75% mladih koji su ostali ovde i koji vole svoje mesto, ulažu u svoje mesto i jako su organizovani. Među prvima su izvršili elektrifikaciju, vodovod, pre 40 godina su prvi metri asfalta urađeni baš u ovom zaseoku.“ Nikolić se još jednom zahvalio lokalnoj samoupravi što je izdvojila sredstva kojima se finansira MZ Rudnik.

Osamdesetosmogodišnji Slaviša Obrenović, meštanin ovog zaseoka, kaže da pamti kada se prvi asfalt ručno postavljao u Brezovici: „Ovo mi je treći put što se asfaltira. Ovo sada nam je od velikog znanja i imanja što imamo. Hvala predsedniku i hvala opštini Gornji Milanovac, neka nas uvek pomažu i mi ćemo biti zadovoljni.“

 

Sreten Jocović iz Brezovice kaže da je asfaltiranje ovog puta veoma značajno za sve meštane: „Ovaj put povezuje zaseok sa magistralom, sa varošicom Rudnik. Svi meštani ga koriste, ovim putem i deca idu u školu.“ Jocović je naglasio da ovo asfaltiranje dosta olakšava zimi čišćenje ovog putnog pravca. U ime meštana se i on zahvalio predsedniku i lokalnoj samoupravi na izvedenim radovima.

Ostale vesti možete pročitati ovde.