Radojičić: Nova zgrada nemačke ambasade predstavlja simbol dobre saradnje dve zemlje

Gradonačelnik prof. dr Zoran Radojičić i ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib prisustvovali su danas svečanom činu postavljanja krova na zgradu nove ambasade te zemlje u Ulici kneza Miloša 74-76.

Radojičić je podsetio da je na početku svog mandata bio na postavljanju kamena temeljca nove nemačke ambasade i istakao zadovoljstvo što radovi teku u planiranim rokovima.

– Grad Beograd planira uskoro da radi rekonstrukciju Ulice kneza Miloša. Tada ćemo voditi računa da novu građevinu (Ambasadu Nemačke) estetski ukomponujemo u novu ulicu, kao i da zadovoljimo bezbednosne aspekte koji su važni za ovakve građevine. Uveren sam da ćemo do 2020. godine, kada će zgrada biti spremna za useljenje, zadovoljiti oba ova neophodna kriterijuma – rekao je gradonačelnik.

Beograd, 30. novembra 2018. – Gradonacelnik Beograda Zoran Radojicic i ambasador Nemacke Tomas Sib tokom svecanog postavljanja krova na zgradu nove ambasade Nemacke

On je istakao da je zgrada Ambasade Nemačke još jedan simbol dobrih srpsko-nemačkih odnosa dve zemlje i ukazao da više od 50 nemačkih kompanija uspešno posluje u Beogradu.

– Najbolji primer saradnje vidi se kroz socijalnu politiku. Našim udruženim snagama, 145 romskih porodica na teritoriji opština Novi Beograd i Zvezdara dobilo je bolje uslove za život – zaključio je Radojičić.

Ambasador Šib je dodao da je danas svečani dan i da novi objekat predstavlja izraz bliskih bilateralnih odnosa dve zemlje. Takođe, on je istakao da se Ambasada Nemačke sa novom zgradom na staroj adresi vraća u politički centar grada Beograda, u čijoj se blizini nalaze najznačajnije političke institucije.

Završetak kompletnih radova predviđen je za sredinu 2020. godina, najavio je Šib i zahavalio se Saveznom ministarstvu unutrašnjih poslova, građevinarstva i zavičaja Nemačke na realizaciji ovog projekta, kao i Gradu Beogradu i gradonačelniku Radojičiću na podršci.

Svečanosti je prisustvovao i predstavnik Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova, građevinarstva i zavičaja Nemačke Ludger Kremer.

Ostale vesti možete pročitati ovde.