Mali: Počela isplata jednokratne pomoći penzionerima

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je za Tanjug da danas počinje isplata jednokratne pomoći u iznosu od 3.000 dinara svim penzionerima, kako je to i najavio predsednik Republike Aleksandar Vučić i dodao da je za tu namenu izdvojeno 5,2 milijarde dinara.

“Taj novac smo uštedeli i zaradili. Ovo je još jedan način da našim najstarijim sugrađanima kažemo jedno veliko hvala za teret reformi koji su podneli. U oktobru je krenula isplata nikada većih penzija u našoj zemlji u odnosu na 2014. godinu”, rekao je Mali i precizirao da su penzije od oktobra veće između osam i 13 odsto

Jednokratna pomoć penzionerima ukazuje na dobre ekonomske rezultate koji su ostvareni tokom godine, rekao je Mali i dodao da će i u narednim godinama biti veoma važna stopa rasta, kako bi se, kaže, nastavilo sa podizanjem životnog standarda.

Mali je rekao da je u skadu s tim ciljem, u Predlogu budžeta za 2019.godinu, opredljeno 35 mliijardi dinara više za penzije, odnosno 33 milijarde dinara za veće plate u javnom sektoru od 1.januara 2019.godine.

Ponovio je da će plate u javnom sektoru iduće godine biti većaizmeđu sedam i 12 odsto.

“Važno je da ekonomija Srbije raste, da smo i dalje odgovorni i da vodimo računa o svakom dinaru, a to što uštedimo usmerićemo ka poboljšanju životnog standarda građana”, istakao je ministar.

Ostale vesti možete pročitati ovde.