Međunarodni rvački turnir „Trofej Pobednik“

Povodom održavanja šestog Međunarodnog rvačkog turnira u slobodnom stilu „Trofej Pobednika 2018“, 1. decembra u sportskoj hali u Padinskoj Skeli, u Opštini Palilula, koja je generalni pokrovitelj turnira održana je danas konferencija za novinare.

“ Čast i zadovoljstvo mi je da pozovem sve Beograđane da prisustvuju Međunarodnom rvačkom turniru „Trofej Pobednika“, da ulepšaju ovu manifestaciju i da pošaljemo snažnu poruku koliko nam je važan sport u gradu Beogradu i na našoj opštini Palilula“, rekao je tim povodom predsednik GO Palilula  Aleksandar Jovičić .

Turnir koji šestu godinu zaredom organizuje Rvački klub „Pobednik“ iz Borče počinje u 12 časova, a na njemu će učestvovati dečaci i devojčice iz Grčke, Švedske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Makedonije i Srbije.
“ Impresioniran sam i prezadovoljan radom ovog kluba koji našu decu, pre svega usmerava ka zdravom načinu života, a to je da ne budu na ulici, nego da budu u salama da treniraju, da marljivo i vredno rade, kako bi u budućnosti na jedan prelep način predstavljali našu zemlju, naš grad i osvajali medalje“ , rekao je Jovičić.

On je istakao da će Opština Palilula u budućnosti ulagati sve više novca u palilulske sportske klubove i projekte poput Međunarodnog rvačkog turnira koji opštinu Palilula predstavlja u najboljem mogućem svetlu.
Pored značaja sporta za najmlađe i osvajanja medalja na takmičenjima Jovičić je dodao da održavanje sportskih manifestacija donosi benefit i u budžetu

„Beograd postaje metropola koja je, ako govorimo o sportu, lider u regionu, u ovom delu Evrope i zbog toga želim da naglasim da je važno da se ulaže u sport „, rekao je Jovičić i dodao ,“ Sport može kako u Areni i Hali Pionir, tako i u sportskoj hali u Padinskoj Skeli da zablista pravim sjajem, da se bavimo sportom, pobeđujemo, i naravno neka pobedi najbolji“,  zaključio je predsednik opštine Palilula.

Predsednik RK „Pobednik“ Aleksandar Gačanović zahvalio je opštini Palilula na čelu sa predsednikom Jovičićem na dosadašnjoj podršci i pokroviteljstvu u organizovanju turnira. On je rekao da će se pridružiti akciji i programu besplatne škole sporta za najmlađe, koju Opština Palilula organizuje sa sportskim klubovima, tako što će njegov klub obezbediti besplatno treniranje za decu od 7 do 13 godina.

Generalni sekretar Rvačkog saveza Srbije Milan Jelić je istakao važnost podrške Opštine Palilula turniru i rvačkom sportu uopšte. „RS Srbije podržava manifestacije poput „Trofeja Pobednik“ koji promoviše naš sport i sa kojeg očekujemo priliv novih mladih snaga koje će zameniti ove naše trofejne sportiste „ rekao je Jelić.

Ostale vesti možete pročitati ovde.